IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Общини получиха 20 млн. лв. за реклама на местния туризъм

Одобрени са 28 проекта, финансирани по оперативна програма "Регионално развитие"

15:02 | 13.08.12 г. 1
Общини получиха 20 млн. лв. за реклама на местния туризъм

Общо 21 общини получиха 20 млн. лв. по оперативна програма "Регионално развитие" за разработване и реклама на важни за развитието на регионите туристически продукти. Днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова връчи чековете на общините на церемония в Добрич, съобщиха от министерството.

За финансиране по схемата "Подкрепа за развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на дестинациите" общините са кандидатствали с 49 проекта, от които са одобрени 28. Всеки от тях обхваща три общини, като по този начин местните власти взаимно си помагат, а не се конкурират, обясни министър Павлова. 

Общините, които ще развиват туризма на регионално ниво с европари, са Банско, Бургас, Враца, Велико Търново, Вършец, Добрич, Дулово, Елена, Казанлък, Ловеч, Момчилград, Монтана, Пловдив, Поморие, Русе, Самоков, Сливен, Свищов, Трън, Тунджа и Шумен.

Средствата ще бъдат насочени за определяне на туристическия потенциал на конкретната община и за участие в международни туристически борси.

Павлова съобщи, че има свободен ресурс от още 6 млн. лв., които могат да бъдат предоставени на останалите общини, които досега не са кандидатствали.

Крайният срок за подаване на проектни предложения е 28 септември тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:05 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
krasivata
преди 11 години
Би било страхотно, ако използват парите по предназначение, но се съмнявам, че това ще стане. По-скоро ще отидат в джоба на някой роднина.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още