IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България с активна туристическа реклама в Румъния през 2012 г.

Близо един милион румънци са посетили страната ни през миналата година

18:46 | 02.02.12 г. 2
България с активна туристическа реклама в Румъния през 2012 г.

Политиката за налагане на марката „България” на румънския пазар е част от програмата за национална туристическа реклама за 2012 г. Това обяви заместник министърът на икономиката, енергетиката  и туризма Иво Маринов на туристически форум във Велико Търново, съобщиха от пресцентъра на икономическото министерство.

Организатори на двудневия форум са министерството на икономиката, съвместно с Българския съюз по балнеология и СПА туризъм (БСБСПА) и Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА). От румънска страна участваха над 50 представители на туроператори, туристически агенции и медии.

През миналата година туристите от северната ни съседка държаха първенството по посещаемост сред чуждестранните гости на Бългаия. Статистиката отчете близо един милион румънски туристи, посочи зам. министър Маринов.

Двете страни си партнират успешно и по Дунавската стратегия на Европейския съюз, която обхваща 14 държави. София и Букурещ са съвместни координатори на програмите за насърчаване на културата, туризма и контактите между хората, обединени от символа на река Дунав.

Туризмът е сред приоритетните отраcли на българската икономика, като приходите му формират 10,5% от БВП на страната, припомни Маринов. През 2011 г. международните туристически посещения у нас са били близо 6,3 милиона, което е с  4,6% повече спрямо 2010 г., сочи статистиката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:52 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
SEBULBA
преди 12 години
Нали ти е ясно, че в тая мутро-клоака нормални туристи няма да дойдат? По-добре румънци, отколкото никакви...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
TNO
преди 12 години
Стига с тая Румъния,румънците които идват вече в България са много зле/с малки изключения/това ще ви го каже всеки ,който работи в туризма.Те свалят нивото ни много,но явно охранените чичковци от гореспоменатите асоцияции избират пътя с най-малко съпротивление,вместо да инвестират в реклама/в Германия,Норвегия,Холандия,Швеция,Дания,Белгия ,Финландия/ и в персонал,те ще усучат някой фонд за"Трансгранично сътрудничество"създаден с европари и ще докарат калпави румънци,ще ги хранят със сурогати на блок масите,онези ще им осират хотелчетата и ще се оригват и *** по басейните за да изгонят и малкото объркали се западняци дошли да почиват у нас.После пак ще се оплакваме ,че нощувките се увеличили ама видите ли печалбите паднали щото кризата ни принудила да свалим цените дрън,дрън.Кризата няма нищо общо г-н Маринов,вземете се в ръце и рекламирайте където трябва/виж по-горе/.Министър Трайков хубаво насърчава германския бизнес,да вземе да насърчи и немския турист да дойде на почивка у нас.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още