IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Модернизират ВиК мрежата в Свиленград по ОП „Околна среда“

Стойността на проекта е над 48 милиона лева

15:52 | 27.11.12 г.
Модернизират ВиК мрежата в Свиленград по ОП „Околна среда“

Договор за модернизация на водопроводна и канализационна мрежа в Свиленград беше подписан днес от министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, съобщиха от икономическото ведомство.

Стойността на проекта е 48,1 млн. лв., от които 46,4 млн. лв. безвъзмездна финансова помощ от оперативна програма „Околна среда“.

През последните три години в Свиленград се изпълняват европейски проекти за над 75 млн. лв., съобщи министърът. и допълни, че с изпълнението на всички проекти по оперативните програми община Свиленград се нарежда сред първенците по усвояване на средства от Европейския съюз в национален мащаб.

По повод на средствата, които правителството отпуска за общините, Добрев припомни, че по Международен фонд „Козлодуй“ в област Хасково се изпълняват 11 проекта на обща стойност близо 2 млн. евро, а по оперативна програма „Конкурентоспособност“ в областта са реализирани 34 проекта за 23 млн. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:11 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още