IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Университетските болници ще готвят проекти за кандидатстване за евросредства

Иновациите, научните изследвания и човешките ресурси са параметрите, по които могат да получат пари от ЕС

17:32 | 03.09.13 г.
Университетските болници ще готвят проекти за кандидатстване за евросредства

Иновациите, научните изследвания, инвестициите и развитието на човешките ресурси са основните параметри, по които университетските болници могат да кандидатстват по програми с европейско финансиране за следващия програмен период (2014-2020). Това съобщи професор Петко Салчев, който е ръководител на екипа, изготвил Националната здравна стратегия, цитиран от здравното министерство.

На проведената днес среща с директорите на университетските болници в страната здравният министър Таня Андреева призова болничните мениджъри още отсега да започнат работа по проекти за новия програмен период, като напомни, че университетските болници са тези, които трупат най-много задължения. Тя изтъкна, че това са най-големите лечебни заведения, с най много пациенти, най-добрата апаратура и най-добрите специалисти, а в същото време трупат големи дългове.

От своя страна ръководителите на университетските болници посочиха, че основен проблем за участие по европейските проекти е изискването за дофинансиране от болничното заведение, липсата на единна болнична информационна система, както и лимитите при заплащането на медицинските дейности.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:14 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още