IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изпълнени са 90% от строителните дейности по Лот 2 на магистрала "Струма“

Изпълнителят е обещал да приключи до края на октомври

15:20 | 26.09.15 г. 2
<p>
	<em>Снимка: АПИ</em></p>

Снимка: АПИ

Изпълнени са 90% от строителните дейности по Лот 2 на магистрала "Струма“ между Дупница и Благоевград. Това установиха на място министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и председателят на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров, съобщи МРРБ. 

Павлова и Лазаров са огледали цялото трасе на магистралната отсечка и са имали среща с представители на консорциума, изпълнител на проекта. Строителите са уверили, че спазват стриктно планирания график за ускорена работа и са подчертали, че ще завършат отсечката съгласно договора - до края на октомври т. г.

Министър Павлова е призовала за максимална мобилизация и за стриктно спазване на изискванията за качество и безопасност. Тя е подчертала, че при този темп на работа договорът ще бъде спазен.

Лот 2 на АМ "Струма" от Дупница до Благоевград е с обща дължина 37,48 км. Стойността му е близо 362 млн. лв., осигурени от оперативна програма "Транспорт" 2007-2013 г.

Изпълнител на строителните дейности е консорциумът "Струма -Лот 2", който се състои от водещ партньор "Импреза" АД - Италия и партньорите "ГБС Инфраструктурно строителство" АД и "Пътстрой-92" АД.

Междувременно от МРРБ съобщиха, че е демонтирана 114-тонна греда от виадукта "Елешница" на магистрала "Хемус". Заради сложната операция се наложи да бъде напълно спряно движението по магистралата за повече час. До края на деня ще бъде монтирана нова 30-тонна метална греда, но няма да се наложи повторно спиране на движението по магистралата.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:29 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Финанси виж още