IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Подписват за ремонта на линията Свиленград – турска граница с европари

Подписва се договор за проектиране, строителство и електрификация на железопътния участък от Свиленград до турска граница с европари

15:05 | 22.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
Подписват за ремонта на линията Свиленград – турска граница с европари

Два договора по проектите „Електрификация и реконструкция на жп линия Свиленград – турска граница” и „Проектиране и внедряване на Географска информационна система за нуждите на Национална компания „Железопътна инфраструктура” (НКЖИ)“ ще бъдат подписани на 25 май в Министерството на транспорта, съобщиха от ведомството.

Първият договор е за проектиране, строителство и електрификация на железопътния участък от Свиленград до турска граница. Вторият е за Географска информационна система (ГИС), която осигурява база данни с пространственото разположение на железопътната инфраструктура и нейните елементи. Бенефициент и по двата договора е НКЖИ.

Проектът за електрификация и реконструкция на жп линия Свиленград – турска граница е предвиден за финансиране от Кохезионния фонд на ЕС по приоритетна ос 1 - „Развитие на железопътната инфраструктура по транс-европейските и основните национални транспортни оси” на Оперативна програма (ОП) „Транспорт”. Той е с индикативен бюджет от 35 млн. евро, като стойността на безвъзмездната финансова помощ е 28 млн. евро.

В изпълнение на проекта „ЖП линия Свиленград – турска граница” ще се изгради и електрифицира приблизително 19 км нов железопътен участък за скорост на движение 160 км/ч.

Проектът за проектиране и внедряване на Географска информационна система за нуждите на НКЖИ ще се финансира от Европейския фонд за регионално развитие по приоритетна ос „Техническа помощ”, също на ОП „Транспорт”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:23 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още