IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Подписахме с ЕИБ за 43-те млн. евро за софийските кръстовища на две нива

За изпълнители на проектите са избрани „Трейс груп”, ГБС и „Балканстрой”

13:23 | 22.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Подписахме с ЕИБ за 43-те млн. евро за софийските кръстовища на две нива

Договор за заем от Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) за Столична община в размер на 43,5 млн. евро днес официално беше подписан в София от вицепрезидента на банката Марта Гайецка и и.д. кмет на София Минко Герджиков.

Кредитът ще се използва за финансиране подобряването на пътната инфраструктура на столицата. По-конкретно със заемните средства ще се финансира строителството на пет кръстовища на две нива в София.

За изпълнители са избрани „Трейс груп”, ГБС и „Балканстрой”.

Присъстващият на церемонията премиер Бойко Борисов коментира, че предвид условията по заема, „ползваме най-евтините заемни пари в Европа в момента“. Какви точно са условията не беше уточнено.

Борисов призова кметовете от страната да изработват и представят добри проекти за модернизиране инфраструктурата в техните общини, а „правителството ще им съдейства за получаване на подобни изгодни заеми“.

Това е третият заемен договор за столицата ни с ЕИБ, като първите два са за финансиране на строителството на софийското метро и на софийския завод за преработка на битови отпадъци.

Също днес Марта Гайецка и вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков подписаха Меморандум за сътрудничество между ЕИБ и правителството за техническа помощ (предоставяне на експертизи и др.) при изпълнението на големи инфраструктурни проекти в България.

Свързани компании:

Трейс Груп Холд АД(T57)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:17 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още