IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ал. Цветков: „Български пощи“ няма да се приватизира

За първото полугодие на 2010 г. дружеството е на печалба от 500 хил. лева, посочи министърът

15:24 | 24.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Ал. Цветков: „Български пощи“ няма да се приватизира

„Български пощи" ЕАД няма да се изключва от списъка за забрана за приватизация, каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков по време на днешния парламентарен контрол. Така той отговори на въпрос на предишния министър на транспорта и настоящ депутат Петър Мутафчиев за бъдещето на "Български пощи".

Преди дни беше обявено, че правителството предлага парламентът да утвърди промени в т.нар. забранителен списък за приватизация, според които между държавните дружества, които се предвижда да се приватизират, са „Информационно обслужване“, „Техноекспортстрой“ ЕАД, София, "Водоснабдяване и канализация" ООД, Кюстендил, "Държавна лаборатория-Българска роза" ЕООД.

Мутафчиев днес посочи, цитиран от БТА, че в пощите няма структурни реформи, а само се увеличава задлъжнялостта на дружеството. „Говори се за изваждане на пощите от забранителния списък за приватизация“, каза от парламентарната трибуна бившият министър.

Политиката на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е насочена към устойчиво развитие на сектора на пощенските услуги, каза от своя страна Александър Цветков. В дружеството се прави административно преструктуриране и предстои аутсорсване на неприсъщи дейности, допълни министърът.

Той отбеляза, че за миналата година „Български пощи" ЕАД са били на загуба от 8 млн. лв., а за първото полугодие на 2010 г. дружеството е на печалба от 500 хил. лева.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:32 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още