IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Заличиха от регистъра фирмите, нарушили стандарта "Стара планина"

Не е ясно дали производителите ще бъдат глобени и дали отново ще произвеждат продукти с това лого

11:58 | 18.10.10 г. 3
Автор - снимка
Създател
Заличиха от регистъра фирмите, нарушили стандарта "Стара планина"

Фирмите нарушители на стандарта "Стара планина" са заличени от регистъра, който им дава право да произвеждат колбаси с това лого , съобщиха за Investor.bg от Националната ветеринарномедицинска служба (НВМС).

Това са КЕН - Стара Загора, Сами М, Лалов и Вачев и Унимес, за които преди дни проверка установи наличие на соя в произведените от тях карначета, колбаси, кебапчета и кренвирши.

Очаква се резултатите на сертифицирана германска лаборатория да са готови до края на седмицата. Повторното изследване се финансира от НВМС. До приключването му остава неясно дали производителите ще бъдат глобени и с колко, както и дали отново ще произвеждат колбаси с логото "Стара планина", което трябва да гарантира, че потребителите ядат месо, а не соя и подправки.

Повторната проверка беше поискана от производителите, които категорично оспориха метода на изследване в българска лаборатория. Според тях или следите от соя са вкарани с подправките, или пробите не са взети коректно.

Земеделският министър Мирослав Найденов обаче е категоричен, че наличието на соя е незаконно, независимо от количеството му в продукта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:49 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
Гари
преди 13 години
А този регистър къде го има, че да може да провери човек има ли я фирмата вътре или не? Някаква ужасна тайна ли е прословутият списък или просто имената на спонсорите се крият? :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 0
rosybabe
преди 13 години
Как потребителя да е сигурен че получава това за което е платил, когато всеки си слага каквото си иска вътре пък после подправките му били виновни. Измамници. Отнемане на лиценза, за назидание на всички.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 0
jamiemirror
преди 13 години
Браво, изненадан съм - и доволен!"Не е ясно дали производителите ще бъдат глобени и дали отново ще произвеждат продукти с това лого" - а би трябвало да е ясно. Глоба задължително, да произвеждат отново - след нова сертификационна процедура ($$$).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още