IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Може да въведат такса мощност за битовите потребители на ток

Това ще стане най-рано от юли 2011 г., каза председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев

14:01 | 25.11.10 г. 3
Автор - снимка
Създател
Може да въведат такса мощност за битовите потребители на ток

Обсъжда се въпросът за въвеждане на допълнителна такса за битовите потребители на ток, така наречената такса мощност, съобщи днeс пред журналисти председателят на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Ангел Семерджиев.

Коментарът беше във връзка с подновеното предложение за тази такса на мениджъра на ЕВН България Йорг Золфелнер по време на провеждащия се днес Български икономически форум.

Идеята е известна от месеци, но досега не е сериозно обсъждана. Той посочи, че ако се въведе такава такса, това ще стане най-рано от юли 2011 г. Въпросната такса ще се изчислява по един и същи начин за трите електроразпределителни предприятия.

Преди идеята беше таксата да е еднаква за всички абонати, тоест да се плаща твърда сума на електромер. Сега обаче Семерджиев посочи, че по всяка вероятност размерът на таксата ще зависи от ползваните електроенергийни мощности от дадения абонат, тоест при по-малките жилища тя ще е по-малка, а при големите жилища и къщите  таксата ще бъде по-голяма.

От друга страна обаче вилите, гаражите и други помещения и сгради, които не се ползват постоянно и има месеци, през които изобщо не се плащат такси за електроенергия, вече също всеки месец ще плащат определена такса.

В тази връзка той посочи, че таксата може да е например 5 лева. Абонатите, които ползват голямо количество електроенергия, почти няма да усетят увеличение на сметките си за ток.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 0
Nabludatel777
преди 13 години
Неее те си имат тоя долен продажен пор ,който продава народа си за жълти грошове!!! До кога ще ги траем такива продажни душици....Тоз дето го докара да го маха, че само срама и негативите ще му бере. Продажник жалък. То от колко врем се опитва да я пробута и да оправдае рушветите дето е прибрал!! Само Бойко досега го озаптяваше, дано пак го срита , че това псе вече не издържа и иска тояга.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 0
dimapst
преди 13 години
Имам бакалница :) EVN да ми плаща клиентска такса защото може да влезе при мен! Те продават ел. енергия или се отъждествяват с държавата че да въвеждат данъци и такси... Или няма да плащаме ел-енергия по електромер вече. Монополни *** и аз да ви Е................с главна буква
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
karabache
преди 13 години
Хей идиоотииииии.Мафия такава.Каква такса бе ***,смъкнахте ни кожата от цени и такси бееееееее.*** та виииииии.Революция трябва да направим ,като Гърците и Французите ,*** и монополска.То бива бива наглост ,ама вече не се търпи.Хей народееее защо си мълчиш беееее.Заграбиха всичко построено от нашите родители и деди при комунизма ,че и ние хванахме от бригадите,и сега и ни доят както им кефне.Мафияаааааааааааааа.Идиотскаааааа.Газта трябваше да падне,а и там са се изхитрили и въвели такси за пренос,за мощност ли че пиздаамъси и пак ни ***,ама си ни *** ,а бате Бойко ми се хвалеше ,че газта ще падне.Ще падне ,ама мафията е като котката,по гръб не пада беееее хораааа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още