IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

162 абоната дължат на Топлофикация София по над 10 хил. лв.

Съдебни дела се завеждат основно за сметки над 3 000 лева

10:50 | 28.12.10 г. 4
Автор - снимка
Създател
162 абоната дължат на Топлофикация София по над 10 хил. лв.

"Топлофикация София" е едно изключително тежко за управление дружество”, заяви изпълнителния директор на компанията Стоян Цветанов пред bTV. Той отчете, че близо 270 000 абонати редовно заплащат своите сметки за парно или това са две трети от всички клиенти.

Сметките си не плащат редовно около 50-60 000 домакинства. „Това са хора, които могат да платят, но използват пропуските в закона и не го правят“, заяви Цветанов.

В дружеството обмислят програма, която да насърчава лоялните клиенти. Най-вероятно това ще става с томбола.

На въпрос защо сметките за топлия месец ноември са били с близо 30% по-високи шефът на "Топлофикация” отговори: "Когато казваме, че ноември е бил много топъл, трябва да се замислим колко топло е било през нощта. Среднодневната температура за ноември 2010 г. е била с 2,9 градуса по-ниска от ноември 2009 г. Действително малко по-високи са сметките, но това идва от повишената цена. Когато употребяваме повече и сметката е по-висока“.

Според Цветанов етажната собственост трябва да си решава проблема с кражбите на топлинна енергия, тъй като топлофикацията не разполагала със СРС-та. Предложено е да се инкриминира кражбата на парно, заяви шефът на дружеството.

„Завеждаме дела основно за сметки над 3 000 лева. Когато приключим делата с по-големите длъжници, ще се заемем и с по-малките“, съобщи шефът на "Топлофикация”. Най-големият дълг към дружеството е за 18 000 лева, а 162 абонати са със задължения по над 10 000 лева.

"Пет процента на 100 лева са си пет процента". Така Цветанов коментира решението на ДКЕВР за намаляване на цената на природния газ от 1 януари 2011 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:50 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
toto
преди 13 години
Отдавна Топлофикация тряябваше да е Частна, вместо да правят закон заради нея.До сега да бяха направили тръби да заобикалят неизрядните платци!Няма оправия иначе!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
Бате Пешо
преди 13 години
Имах в предвид преди 10-20г.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
Бате Пешо
преди 13 години
Поредния който се прави на улав.Потреблението на топлина зависи от външната температура.Да се провери защо начисленото потребление в мегаватчаса е увеличено двойно в сравнение с това отпреди 0г да речем.Нима зимите са станали двойно по студени.Тук яко лъжат и крадат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още