IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ваньо Танов: Разговорът с премиера е пълен фалшификат

Това заяви директорът на Агенция "Митници", след като бе разпитан в Националната следствена служба

16:49 | 20.01.11 г. 1
Ваньо Танов: Разговорът с премиера е пълен фалшификат

Като пълен фалшификат определи директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов изнесените в медиите записи на негов разговор с премиера Бойко Борисов. Няколко часа днес Танов бе разпитван в Националната следствена служба, съобщи БТА.

Пред журналисти той посочи, че е разговарял по много теми с Бойко Борисов, но не и по такива, каквито се споменават в записа.

Танов заяви, че при условие, че са записвани негови разговори в продължение на шест месеца, има достатъчно голям "арсенал" от негови думи, които могат да бъдат подредени в съответния ред. Директорът на митниците посочи, че не вижда в момента защо трябва да подаде оставка, тъй като не са установени данни за негови противозаконни действия.

По думите му има много хора, които целят да го дискредитират. Ваньо Танов заяви, че не познава хората от престъпна група за контрабанда, които твърдят, че са в близки отношения с него и заради които започна досъдебното производството срещу него. Той допълни, че преди време всеки митничар, който извършва нещо нередно, е твърдял, че го познава.

„Всеки митнически служител, който съм уволнил за корупция, има интерес аз да бъда дискредитиран“, каза Танов.

По думите му ако данните от специалните разузнавателни средства от неговите разговори не са били унищожени, сега записите, изнесени в медиите, е нямало как да се оповестят, защото са щели да бъдат във видимо противоречие. Според Танов поради тази причина е изчакано производството срещу него да приключи, преди да се изнесат записите.

Директорът на агенция "Митници" заяви, че ще изчака да приключи разследването на случая и след това ще търси отговори на въпросите кой цели да дискредитира него и сина му. "Ще си търся правата като всеки гражданин, няма цена, която да платя за това, което е проведено срещу семейството ми", коментира Танов.

Той определи като фалшификати и данните от разговора му с депутата Менда Стоянова. По думите на Танов за това говори фактът, че в този случай аудиозапис не е представен.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:34 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още