IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Булгаргаз и Газпром обсъдиха отпадането на посредниците при доставките на газ

Обсъден е и хода на работите по проекта за газопровода „Южен поток“

10:50 | 26.01.11 г.
Автор - снимка
Създател
Булгаргаз и Газпром обсъдиха отпадането на посредниците при доставките на газ

Ръководителите на руския газов гигант Газпром и на Булгаргаз обсъдиха състоянието и перспективите за развитие на сътрудничеството си в газовата сфера. Освен това те са обърнали внимание на въпроса за преминаване към преки търговски взаимоотношения между Газпром и Булгаргаз при доставките на руски природен газ за България.

Отпадането на посредниците при доставките на газ беше поискано от българската страна още преди около година, с цел намаляване цените на синьото гориво.

Това се казва в съобщение на Газпром във връзка с проведената вчера в Москва в централата на Газпром работна среща между председателя на Газпром Алексей Милер и изпълнителния директор на Булгаргаз Димитър Гогов.

Освен това участниците в срещата са обсъдили хода на работите по проекта за газопровода „Южен поток“, съобщават още от Газпром.

Алексей Милер и Димитър Гогов са на мнение, че, отчитайки неизбежното увеличение на търсенето на природен газ в Европа, своевременната реализация на „Южен поток“ ще съответства на интересите на милиони европейски потребители.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:05 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още