IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отпадането на биосъставката от дизела вече е залегнало в новия Закон за ВЕИ

Александър Цветков очаква ефектът от промяната да е около 10 ст./литър при дизела

18:07 | 31.03.11 г.
Автор - снимка
Създател
Отпадането на биосъставката от дизела вече е залегнало в новия Закон за ВЕИ

Премахването на биокомпонента от състава на дизела вече е залегнало като предложение в новия Закон за възобновяемите енергийни източници, който предстои да бъде обсъден на второ четене в парламента. Това съобщи пред журналисти днес министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков, цитиран от БТА. "Така че нещата са в ръцете на Народното събрание", коментира той.

"С премахването на биосъставката от цената на горивата до края на годината очакваме това да понижи и цената за потребителите", каза транспортният министър. Той не уточни с колко точно, но предположи, че става въпрос за около 10 ст./литър.

Вчера в Министерството на финансите са обсъждани митнически промени, които да гарантират, че ДДС ще бъде възстановявано на превозвачите, които зареждат в България и напускат ЕС, както и че няма да се допускат чужди превозни средства с повече от 550 литра в България. Това ще стимулира потреблението и ще повиши производството в Лукойл България. Ефектът в крайна сметка ще бъде понижаване на цената за потребителите, коментира още транспортният министър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:32 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още