IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гърци регистрират фирми у нас заради по-ниските данъци на автомобилите

Хиляди румънски фирми също прехвърлят дейността си в България

16:55 | 11.04.11 г. 2
Гърци регистрират фирми у нас заради по-ниските данъци на автомобилите

Над 3000 хиляди гърци са регистрирали фирми у нас, за да се възползват от ниските цени, такси и данъци на автомобилите в България. Много румънци също учредяват фирми у нас заради по-ниските данъци, по данни на гръцкия вестник „Имерисия“, съобщава Dnes.bg.

Гърците от северната част на страната до неотдавна посещаваха съседни страни, за да напълнят резервоарите на колите си заради ниската цена на бензина. Сега високите разходи за автомобилите и най-вече наложеният данък "лукс" са накарали над три хиляди гърци да учредят фирми в България.

Гръцкото издание отбелязва, че броят на молбите на гърци, желаещи да регистрират фирма в България, расте непрестанно. В България фирма се учредява за десетина дни, а исканият от закона минимален капитал е само едно евро.

Подобна е и ситуацията в Румъния. Тежките мерки, приети от румънското правителство, заради изискванията на международните финансови институции, накараха хиляди румънски фирми да прехвърлят дейността си в България.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:21 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Kapon4o
преди 13 години
Така написано, да !Неграмотността пак надделява ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
jamiemirror
преди 13 години
"Над 3000 хиляди гърци"... туй три милиона ли трябва да значи или?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още