IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Газпром нефт" търси експанзия в България и Украйна*

От Петрол АД отхвърлиха информацията, че преговорите за мрежата от бензиностанции на компанията са пред финализиране

13:50 | 10.06.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
"Газпром нефт" търси експанзия в България и Украйна*

Руската компания "Газпром нефт" търси начини за разширяване на мрежата си от бензиностанции към България и Украйна, съобщи вчера РИА Новости.

„Газпром нефт“ разглежда възможността да разшири своята мрежа от бензиностанции с придобиване на вериги бензиностанции в България и Украйна, коментира Александър Дюков, ръководител на компанията.

Дюков обаче не уточни с кои компании се водят преговори. Той допълва, че преговорите за придобиване на верига бензиностанции в България продължават и окончателното решение още не е взето.

Вчера се появи информация, че „Газпром нефт“ е на път да придобие мрежата от бензиностанции на Петрол АД, в която попадат близо 450 обекта. Източник на новината стана Цветан Димитров, който се представя за изпълнителен директор на Петрол АД.

От дружеството обаче са категорични, че Димитров не представлява Петрол АД, като обясняват, че той не е в трудовоправни отношения с компанията от една година насам.

От Петрол АД посочват, че "публикуването на информация от този източник е напълно недостоверна, неистинска, уронваща престижа и злепоставяща както медията, която я разпространява, така и компанията, която се визира в нея“.

*Информацията е актуализирана с позицията на Петрол АД

Свързани компании:

Петрол АД(PET)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:52 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
FINTA
преди 12 години
Ако ги купят, може все пак най-накрая да видим някаква конкуренция на пазара. Макар че и двете компании са руски, но все пак са с различни собственици!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още