IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Специален комитет ще надзирава изграждането на магистрала „Струма“

Комитетът ще се фокусира върху екологичните аспекти на проекта

12:40 | 11.07.11 г.
Автор - снимка
Създател
Специален комитет ще надзирава изграждането на магистрала „Струма“

Специална административна структура, наречена Комитет за наблюдение на работата по изграждане на автомагистрала "Струма", ще надзирава изграждането на магистралата. Участниците в комитета бяха официално представени днес от министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев. По думите на министъра, цитиран от БТА, комитетът ще се фокусира върху екологичните аспекти на проекта.

В комитета са включени представители на МРРБ, на министерствата на транспорта, на финансите и на околната среда и водите. В структурата влизат и представители на Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ), на Централното координационно звено към Министерски съвет и екоорганизации.

Плевнелиев посочи, че целта на сформирането на тази структура е налагането на пълна прозрачност от екологична гледна точка върху проекта. „Липсата на прозрачност или наличието на съмнения при магистрала "Струма" може да доведе до отказ от финансиране от ЕК“, отбеляза министърът.

Предвижда се моделът, който стартира днес, да бъде приложен и при осъществяването на други инфраструктурни проекти, като магистралите "Черно море" и "Хемус".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:37 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още