IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Регистърът на длъжниците заработи

Една справка ще струва 10 лева, съобщиха от Камарата на частните съдебни изпълнители

17:02 | 12.07.11 г.
Регистърът на длъжниците заработи

Вече работи централният регистър на длъжниците към Камарата на частните съдебни изпълнители, информираха от камарата за БТА.

Регистърът представлява база данни на заведените в страната изпълнителни дела при частните съдебни изпълнители (ЧСИ). Базата е платформа, която способства за обмяна на информация за заведените изпълнителни дела срещу едни и същи длъжници.

Всеки частен съдебен изпълнител може бързо и лесно да проверява дали длъжник по образувано при него изпълнително дело има качеството на длъжник при друг частен съдебен изпълнител, което е полезно в хода на процедурите по принудителното събиране на вземанията.

Целта на камарата е в регистъра да се поддържа цялата информация за образуваните изпълнителни дела при ЧСИ.

Всеки гражданин или юридическо лице може да получи справка за наличието или не на висящи изпълнителни дела от кантората на който и да е съдебен изпълнител в страната. Цената на една справка е 10 лева.

Към момента регистърът все още няма възможност за абонамент на корпоративни клиенти или за получаване на справка чрез SMS.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още