IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"България ер" има готовност да зарежда самолетите изцяло в Европа

И сега компанията е въвела практиката да се възползва от разликите в цените на горивата, каза изпълнителният й директор Янко Георгиев

17:34 | 28.07.11 г.
Автор - снимка
Създател
"България ер" има готовност да зарежда самолетите изцяло в Европа

Авикомпания "България ер" има готовност да зарежда самолетите си с гориво изцяло на европейските летища. Това каза пред Investor.bg изпълнителният директор на превозвача Янко Георгиев.

По-рано днес изпълнителният директор на „Лукойл България“ Валентин Златев предупреди, че е възможно да свърши горивото за самолетите, зареждани на български летища. От 26 юли рафинерията „Лукойл Нефтохим Бургас" е с отнет лиценз на данъчен склад, тъй като там не са монтирани измервателни уреди, които да отчитат продукцията на вход и на изход и да подават информацията в митниците.

Янко Георгиев посочи, че очаква от „Лукойл България“ официално писмо с предупреждение, че са възможни нерегулярни доставки.

Той допълни, че полетите няма да се оскъпят заради зареждането в Европа. „И сега се възползваме от разликите в цените на керосина - ако горивото е по-евтино например във Виена, специален софтуер ни предупреждава за това и зареждаме там“, каза Георгиев. Шефът на „България ер“ не очаква засега да бъдат спирани полети.

Летищата в Бургас и Варна имат запаси от гориво за два дни, потвърди концесионерът „Фрапорт“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още