IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Булгаргаз иска 14% увеличение в цената на природния газ от 1 октомври

Увеличението е в резултат главно на по-високите цени на алтернативните на природния газ горива на международните пазари през последните месеци

15:58 | 09.09.11 г. 3
Булгаргаз иска 14% увеличение в цената на природния газ от 1 октомври

"Булгаргаз" ЕАД иска повишение в цената на природния газ за четвъртото тримесечие със 77,22 лв. на хил. куб. м. Това е ръст от 13,86% спрямо утвърдената от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) цена за третото тримесечие на 2011 г., съобщиха от дружеството.

Газовата компания е внесла заявление в ДКЕВР за продажна цена на природния газ от 1 октомври в размер на 634,44 лв./1000 куб. м без ДДС.

Увеличението в сравнение с действащата цена е резултат главно на по-високите през последните месеци цени на алтернативните на природния газ горива на международните пазари, отбелязват от дружеството.

В началото на август тази година от „Булгаргаз“ прогнозираха, че цената ще се повиши с почти 20% (със 111,35 лв./1000 куб. м).

Две седмици по-късно председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев заяви, че цената на природния газ от 1 октомври ще се увеличи, но не с двуцифрено число. Той се аргументира с факта, че „могат да се намерят достатъчно резерви в ценообразуващите елементи".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:50 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 0
stoiloff
преди 12 години
Забравих да добавя:- Господа антинародни представители, не е ли време да се промените? Да започнете да работите за избирателите си а на за лобитата си? Или искате да ви отнесе вълната от гняв, като вълна фекалий от плажа, както се нагледахме това лято.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
stoiloff
преди 12 години
Поскъпването на "фосилните" горива е манипулирано от монополи, създали свои лобита навред по света! Алтернативните източници на енергия са далеч за предпочитане. Чудя се за колко ли ще бъде продаден последния метър кубичен природен газ? За милиони ли? Безумци по света много но всичко си има пределна цена! Особено някакъв природен ***, който ще се изчерпи всеки миг!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
FINTA
преди 12 години
А аз искам 55% увеличение на заплатата си!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още