IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Променят методиката, по която ще се плаща за напояване на земеделските площи

Предстоят дискусии с браншови организации в различните райони на страната

17:43 | 14.09.11 г.
Автор - снимка
Създател
Променят методиката, по която ще се плаща за напояване на земеделските площи

През следващия сезон за напояване на земеделски площи ще се плаща по нова методика. Това е съобщил на среща с представители на браншови организации от земеделския сектор директорът на дирекция "Хидромелиорации" в агроминистерството Харизан Тамахкяров, информират от пресцентъра на ведомството.

Предлага се в новата методика цената на услугата „водоподаване за напояване” да се изчислява като цена в лева за извършени отделни поливки според напояваната площ в декари или цена в лева за съответния сезон, пак според декарите, ако услугата се предоставя през целия поливен сезон.

Цената в лева на кубически метър ще се ползва само в случаите на помпено напояване и при наличие на действащи водомерни устройства.

Изготвянето на новата методика ще бъде съобразена с вижданията и предложенията на всички браншови организации на земеделски производители, ползващи услугата водоподаване за напояване.

Предвижда се през следващите седмици новата методика да бъде обсъдена с браншови организации в различни райони на страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още