IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Полицейският синдикат е недоволен от планираното ниско увеличение на заплатите

Зам.-министърът на министерството на вътрешните работи Димитър Георгиев обяви, че от 2013 г. заплащането в сектора ще се покачи с 5%, а от 2014 г. - със 7%

12:45 | 15.09.11 г. 7
<p>
	Снимка: БТА</p>

Снимка: БТА

Полицейският синдикат не е доволен от готвеното увеличение на заплатите, съобщиха от пресцентъра на професионалната организация.

Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) смята, че обявеното увеличение на заплатите на служителите в МВР с 5% от 2013 г. и със 7% от 2014 г. е недостатъчно. Прогнозните стойности бяха обявени от зам. министъра на вътрешните работи Димитър Георгиев по време на наскоро приключилата международна конференция „Сигурността – ключът към бъдещето на Европа”, е посочено в съобщение на синдиката до медиите.

По време на конференцията Георгиев заяви, че служителите на МВР ще трябва да почакат още една година за по-високи заплати. “След влизането ни в Шенгенското пространство поетапното нарастване на заплатите е предвидено от 2013 г. съобразно възможностите на държавния бюджет”, посочи той.

На същата конференция стана ясно, че средната заплата на начинаещ полицай в Европа е 1 300 евро, докато в България стартовата заплата е 250 евро. Трудовото възнаграждение на европейските служители по сигурността, които се намират по-нагоре в йерархията, могат да достигнат 2 700 евро.

От синдиката на полицаите заявяват, че биха искали темата за повишаване на заплатите на полицейските служители да е предмет на преговори и част от социалния диалог между федерацията и МВР. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 11 rate down comment 1
SEBULBA
преди 12 години
Синдиката на данъкоплатците иска по-ефективна работа от полицията, да спре корупцията в МВР, да спрат даренията в МВР (своего рода корупция), да спре разхищението на средства в системата на МВР. Други съществени искания на синдиката на данъкоплатците са: намаляване на броя служителите в МВР (но реално такова, а просто "рязане на щат"), служителите на МВР да заплащат осигуровките, да се пенсионират на по-висока възраст (ако накрая не могат на улицата, могат да са полезни в администрацията на МВР). Разходите за МВР от държавния бюджет да са адекватни на средноевропейските като процент от него, ръста на заплатите в МВР да се ограничи до размера на ръста на БВП, а броя на служителите в МВР да се редуцира до средните за ЕС стойности (което значи около 60% реални съкращения). Криза е, аман от търтеи-хрантутници. Докога ще дерат кожи от частния бизнес?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 9 rate down comment 1
rinaa
преди 12 години
В малките градове най-честата гледка-събрани пред управлението на приказка,на по цигарка или чоплят семки ,седнали на оградата-ГРОЗНА ГЛЕДКА!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 13 rate down comment 1
hellwitch
преди 12 години
Аз съм съгласен да има 100% увеличение на заплатите, но при поне 50% намаляване на персонала, особено административния!!!! И да почнат да ги обучават тези милиционери, че тяхна работа е да са в услуга на гражданите, не обратното. Например целта на КАТ трябва да е съществено по-малко произшествия, а не писане на повече актове.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 15
andi
преди 12 години
кеш за изпроводяк - нито дума.....че като влязат във маалата и като ги почнат с камъни и желязо нито дума,че като те спрат тебе ,че ти кат кажеш, знайте ли кой съм аз и на кого ще звънна ,нито дума.една работа дето не си я работил не я осъждай.Румъния има закони.законите в България ги пишат политиците не полицаите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 0
Спящият бик
преди 12 години
А като се вземат предвид и "даренията" - "синдикат" е точно казано!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 14 rate down comment 0
Спящият бик
преди 12 години
...и че никой вече не разчита на полицията, когато има нужда от защита. И че дебнат по пътищата не където трябва - за рекет, а не за да предотвратяват произшествия...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 20 rate down comment 0
SEBULBA
преди 12 години
А, че в България полицаите са 3 пъти повече от Румъния като % от населението и 4 пъти повече на глава от средното за ЕС, синдикатчето им не обелва и дума. А за това, че България има най-големи разходи за полиция като дял от общия бюджет, също нито дума. Че се кипрят в униформи за по 1200 лв. - нито дума. Че не плащат осигуровки, пенсионират се на по 45 години с по 20 000 - 30 000 лева кеш за изпроводяк - нито дума...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още