IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гръцката криза като стимул за българския туризъм?

След като не се възползвахме от арабската криза, сътресенията в Гърция предоставят втори шанс да дадат тласък на родния туризъм, коментират специалисти

16:37 | 08.11.11 г. 4
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: sxc.hu</p>

Снимка: sxc.hu

Сътресенията в арабския свят и в Гърция биха могли да окажат благоприятно въздействие върху българския туризъм. Това беше мнението на част от лекторите по време на конференцията за имоти BalREc, която се провежда вчера и днес в София.

Според Людмила Ненкова, изпълнителен директор на „ГБС-турс” АД, въпреки че не е радостна и крие рискове гръцката криза може да се окаже ползотворна за българския туризъм. Тя каза, че от африканската криза браншът не е успял да спечели много, като вместо това отливът на туристи от Северна Африка е благоприятствал пазари като Испания. Тя отчете като недостатък факта, че българският туризъм все още не може да се възползва дори от такива големи събития. Тя обаче е оптимист за 2012 г.

„Сега с Гърция нещата са различни... В Гърция имаме много туристи. Мисля, че все пак тази година ще имаме шанса да задържим доста българи при нас, а и да привлечем чужди – имаме добра база, имаме гъвкави цени“, каза тя.

Ненкова обаче предупреди, че трябва да се внимава с намалението на цените, защото веднъж намалена цена впоследствие много трудно може да бъде коригирана.

Подобно мнение изказа и Маню Моравенов, изпълнителен директор на „Феърплей пропъртис” АДСИЦ, според когото след арабската криза българският туристически сектор има „втори уникален шанс“ да привлече множество чуждестранни туристи, вместо в Гърция може да дойдат в България, тъй като са свикнали с региона.

Важен е обаче и въпросът как да ги задържим и да изберат страната ни и след края на кризата, смята той.

Последна актуализация: 23:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 0 rate down comment 0
ivan_penev
преди 4 години
Откраднал е 50 000 долара от фирмата, която управлява.Управлява капитал от 9 милиарда, които може би и тях ще открадне.Откраднал единствените пари от старата си фирма - 50к лева, като отворил за 1 ден сметка на компанията в райфайзенбанк, изтелглил парите в брой и после я закрил- квесторката го хванала и сега разследват Маню Моравенов. Какво да очакваме от него като CEO na BFB - там има 9 милиарда за крадене ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 0 rate down comment 0
simona_miteva
преди 4 години
Замесеният в корупционни схеми доц. д-р Маню Моравенов е предложен да влезе всъстава на Съветът на директорите на Българска фондова борса (БФБ) на мястото надосегашния изпълнителния директор Иван Такев.Маню Моравенов е с дългогодишен опит в сферата на финансите и инвестициите, но далиимето и професионализмът му са толкова кристално чисти и ясни за публичността? И защочовек откраднал 11 милиарда публични средства ще заема толкова висок пост? Именнозаради неясен произход на средства и липсващите баснословни суми са причината г-нМоравенов да бъде обект на масови разпити от органите на реда. В момента се водиразследване за финансови пирамиди, които е управлявал в сферата на капиталовите пазарии използването на сладки държавни постове, които е заемал през годините.Публична тайна е, че Моравенов, бе уволнен от поста си на изпълнителен директор наинвестиционния посредник Фоукъл Пойнт Инвестмънтс АД и &quot;Феърплей пропъртис&quot;АД след като собственикът на компанията Марио Захариев стана жертва нанепрофесионалното отношение и схеми уронващи престижа на компанията. Безкрайнижалби и недоволни клиенти, загубени партньорства и откраднати пари, станаха причина,така известния капацитет да бъде отстранен от длъжност.Каква е връзката на Маню Моравенов с кмета на Созопол е другият въпрос, на които сетърси истинският отговор. Моравенов е помагал на Панайот Рейзи в присвояването насредства в особено големи размери и документални престъпления.По времето когато Моравенов управлява &quot;Феърплей пропъртис&quot;, компанията купиватърговски сгради, басейн и нови апартаменти във ваканционното селище Санта Марина, вСозопол. С фалшиви документи и фирми фантоми, той присвоява големи суми отприходите на комплекса, за лична облага като за пореден път ощетява дружеството, коетоуправлява.Ще продължава ли Моравенов да заема редица ръководни длъжности в институции илинай-накрая ще попадне под надзора на закона предстои да разберем.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 0 rate down comment 0
Reneta
преди 4 години
Маню Моравенов е с дългогодишен опит в сферата на финансите и инвестициите, но далиимето и професионализмът му са толкова кристално чисти и ясни за публичността?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 0
абитуриент
преди 12 години
гладна кокошка просо сънува......!!!!????.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 0
Didkata
преди 12 години
Хе хе, българските туристи са запретнали ръкави и чакат с нетърпение кризата в Гърция да свали цените. А пък и кой ще замени Миконос за Несебър :-)?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 2
xkm
преди 12 години
Никога не бих заменил почивка в Гърция срещу такава в България . Боже опази !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 3
stone kold
преди 12 години
ала бала
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още