IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Три партии внасят искане за касиране на президентските избори

Под документа са се подписали 71 народни представители от Коалиция за България, ДПС и "Атака"

16:53 | 15.11.11 г.
Три партии внасят искане за касиране на президентските избори

Коалиция за България, Движението за права и свободи и партия "Атака" внесоха днес искане до Конституционния съд (КС) за произнасяне по законността на президентските избори, съобщи зам.-председателят на левицата Михаил Миков, предаде БТА.

Под искането са се подписали 71 народни представители, много над законово определения праг от 48 депутати, които трябва да подкрепят подобно искане, посочи Миков.

Мотивите за касирането на изборите са изброени в цели 18 страници. Освен забранителните списъци за гласуване сред другите нарушения са посочени още прозрачните бюлетини и участието на министъра на вътрешните работи в изборния процес, отбеляза Миков.

По думите му това са все познати на обществото мотиви, които показват противоречието на тези избори с Конституцията. Според Миков нарушената тайна на гласуването, лишените хиляди български граждани от правото да гласуват са все сериозни мотиви за Конституционен съд. 

Едномесечният срок от приключването на изборите тече, така че остават около 15 дни на КС да се произнесе, добави зам.-председателят на Коалиция за България.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:00 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още