IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БНБ ще може да иска от банките да намаляват бонусите за служителите

Парламентът днес прие на първо четене промените в Закона за кредитните институции

14:12 | 23.11.11 г.
БНБ ще може да иска от банките да намаляват бонусите за служителите

Българската народна банка (БНБ) ще може да изиска от банките да ограничат размера на променливите възнаграждения на лицата, които работят в тях. Това реши парламентът, като прие на първо четене предлаганите от правителството промени в Закона за кредитните институции, съобщи БТА.

В проекта на Министерския съвет е предвидена възможност БНБ да сезира Европейския банков орган в случаите, когато съответните компетентни органи не й сътрудничат при осъществяване на надзор на консолидирана основа и когато не може да бъде постигнато съвместно решение между компетентните органи по въпроси, свързани с надзора върху банкови групи и финансови холдинги, които осъществяват дейност в няколко държави членки. 

Депутатите приеха към информационната система на централната банка за паричните задължения на клиентите към банките, към финансовите институции, да се добавят и платежни институции и дружества за електронни пари, отпускащи кредити по реда на Закона за платежните услуги и платежните системи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:17 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още