IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бойко Борисов: В условията на криза България няма да купува нови изтребители

Тристранен съвет ще решава дали да се намаляват лихвите, съобщи вицепремиерът Симеон Дянков

18:08 | 04.01.12 г.
Бойко Борисов: В условията на криза България няма да купува нови изтребители

България няма да купува нови изтребители, докато има криза и докато се решават въпросите с театрите, науката и културата. Това обяви в Бургас премиерът Бойко Борисов по повод разпространената днес информация, че по време на предстоящата му визита в Германия, планирана за 17 и 18 януари, една от темите ще бъде за евентуалната доставка на употребявани изтребители „Юрофайтер“ за българската армия.

Премиерът поясни, че армията и сега разполага с техника и е добре въоръжена. „В момента инвестираме в наука, култура, археология, а самолетите ще струват 150 млн. евро, които във времена на криза са много пари“, добави още Борисов.

Запитан дали правителството възнамерява да проведе разговори с банките за евентуално намаляване на лихвите, Борисов обясни, че банките имат огромна нужда да дават кредити в работещи проекти.

Министърът на финансите Симеон Дянков, който придружава премиера в Бургас, добави, че въпросът ще се обсъжда на предстоящ тристранен съвет с участието на представители на БНБ, Асоциацията на търговските банки и финансовото министерство.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:19 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още