IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лукойл Нефтохим Бугас изпълни изискванията на митниците за измервателните уреди

Очаква се делото по отнемане на лиценза за данъчен склад на компанията да бъде прекратено

15:59 | 16.01.12 г. 1
Автор - снимка
Създател
Лукойл Нефтохим Бугас изпълни изискванията на митниците за измервателните уреди

На компанията „Лукойл Нефтохим Бургас" ЕАД са връчени протоколите, удостоверяващи, че дейността на данъчния склад, управляван от лицензирания складодържател „Лукойл Нефтохим Бургас" АД, е приведена в съответствие с изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове, съобщиха от Агенция „Митници“.

Връчването на протоколите е станало по време на проведена среща на ръководството на Агенция „Митници" с представители на компанията. На нея са оповестени резултатите от митническата проверка за съответствие, направена съгласно Закона за акцизите и данъчните складове.

С издаването на протоколите за съответствие на практика се удостоверява, че нефтената компания е монтирала според законовите изисквания всички измервателни уреди. Те са свързани с митниците и показват в реално време „движението“ на горивата към и от нефтопреработвателната компания, както и между нейните обособени производства. 

Юристи коментираха за Investor.bg, че при даденото положение е твърде вероятно делото, заведено във връзка с отнемането на лиценза за данъчен склад на петролната фирма, да бъде прекратено. Причината е, че са отпаднали правните основания за отнемането на лиценза за данъчен склад на компанията, заради които е заведено делото.

Следващото заседание на съда по това дело е насрочено за 24 януари.   

До края на седмицата ще бъдат връчени и протоколите с констатациите от проверката на митническите служители в данъчния склад „Нефтен терминал „Росенец", допълниха от Агенция „Митници“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
Спящият бик
преди 12 години
А какво става с периода, през който не бяха изпълнили закона - да го забравим, така ли? Колко са загубите (пропуснатите ползи) на държавата през него?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още