IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Депутатите отново замразяват заплатите си заради кризата

Народни представители от ДПС се противопоставиха срещу поредното замразяване

15:25 | 22.02.12 г. 1
Депутатите отново замразяват заплатите си заради кризата

За втора поредна година депутатите решиха да замразят основните си възнаграждения. Днес народните представители решиха да замразят до края на годината заплатите си на нивото от 2009 г., като одобриха решението с почти пълно мнозинство.

То беше подкрепено от 133 депутати, като трима бяха против, а един се въздържа, предаде БТА.

В днешното решение се посочва, че всички допълнителни начисления към основната заплата на народните представители ще стават според правилника за организацията и дейността на Народното събрание.

Иван Костов от ДСБ предложи да се задължат и ръководителите на другите ведомства да приведат възнагражденията на служителите си в съответствие с това решение, но идеята му не беше приета от мнозинството.

Според председателя на праламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев предложението на Костов било опит за въвеждане на уравниловка.

Депутати от ДПС от своя страна поискаха временна анкетна комисия, която да установи случаите на изплащане на допълнителни възнаграждения в държавната администрация. Четин Казак поиска в залата да бъде извикан финансовият министър Симеон Дянков, който да обясни дали сме в криза или вече сме излезли от нея, за да се гласуват непрекъснато антикризисни мерки.

Като направи уточнение, че левицата застава зад замразяването на депутатските заплати, Антон Кутев предложи нестандартна идея в текста да бъде записано, че възнагражденията на депутатите от ГЕРБ се намаляват с 1000 лв., докато не се увеличат пенсиите с 35 процента.

Въпреки че това предложение беше отхвърлено от мнозинството, двама депутати от ГЕРБ подкрепиха идеята на Кутев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
jikev
преди 12 години
Никой ли не се досеща, че това е нагло?"За втора поредна година депутатите решиха да замразят основните си възнаграждения. Днес народните представители решиха да замразят до края на годината заплатите си на нивото от 2009 г.,"Втора година криза, намалят приходи, закриват фирми, който оцелява се чуди до кога...Едните си раздават бонуси, за несвършена работа, а тия си замразяват заплатите, каквито бяха във върховите години, когато всичко вървеше!И го развяват, като байрак- замразили си заплатите!И аз искам да си замразя и заплата, и обороти към 2009, но не мога!Всичко е паднало 3 (три пъти).А тия гордо, гордо "замразяват"...Пфууу...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още