IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Общината търси изпълнител за новата информационна система за отпадъцитe

Срокът за изпълнението е година и половина

10:14 | 08.03.12 г.
<p>
	Новото депо за отпадъци, което се изгражда край София, също ще бъде включено в информационната система &nbsp; &nbsp;Снимка: БТА</p>

Новото депо за отпадъци, което се изгражда край София, също ще бъде включено в информационната система    Снимка: БТА

Столичната община откри процедура за изграждане и внедряване на информационна система за управление на отпадъците, която ще контролира целия процес от събирането и извозването до рециклирането и преработката на отпадъците плюс всички дейности по почистването на града.

Прогнозната стойност на обществената поръчка е 833,3 хиляди лева, като системата трябва да бъде завършена до 18 месеца, се посочва в съобщението на Агенцията за обществени поръчки. Изработването на системата е от изключителна важност за отчитането и контрола на дейностите по почистването на столицата и обработката на отпадъците след изграждането на завода за боклука, поясниха експерти. 

От софтуерната компания, която ще бъде определена като изпълнител на поректа, се иска да направи анализ на съществуващите информационни продукти, които трябва да бъдат адаптирани към новата система. Въз основа на това той ще подготви и детайлния системен проект, съдържащ подробен бизнес модел, който осигурява и проследяемост до софтуерния и физическия модел на данните.

Освен внедряването на системата фирмата-изпълнител трябва да осигури и гаранционната й поддръжка, гласи още обществената поръчка.

Подробно са разписани изискванията към кандидатите, като с точкова система е отбелязано, че предложената цена ще бъде определяща при избора на кандидатите – тя носи 40 точки.

Офертите ще се приемат до 16 часа на 19 април 2012 г., а самите предложения ще бъдат отворени на следващия ден сутринта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още