IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Три фирми закупиха документи за участие в търга за „Техноекспортстрой“

Гръцката Актор АСД и българските Адванс Пропъртис ООД и АТ Инженеринг 2000 вероятно ще наддават в търга за 100% от държавното дружество

18:31 | 12.03.12 г.
Автор - снимка
Създател
Три фирми закупиха документи за участие в търга за „Техноекспортстрой“

Три фирми закупиха тръжна документация за предстоящия публичен търг с явно наддаване за продажбата на 103 970 броя поименни акции, представляващи 100% от капитала на “Техноекспортстрой” ЕАД, София.

Това съобщиха от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол, допълвайки, че крайният срок за закупуване на документи за участие в търга изтече в 17,30 часа днес.

Фирмите, закупили документи са: “Актор АСД” - Атина, Гърция, “Адванс Пропъртис” ООД - гр.София и “АТ Инженеринг 2000” - гр.София.

Закупилите тръжна документация фирми по закон не са длъжни да подадат впоследствие документи за участие в търга.

Началната тръжна цена е 68 млн. лева, а стъпката на наддаване – 1 млн. лева, припомнят от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол.

Както вече беше обявено, публичният търг с явно наддаване за продажбата на 100% от капитала на “Техноекспортстрой” ЕАД, София ще се проведе на 2 май.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:31 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още