IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започна изплащането на задълженията към миньорите от Мадан

Част от протестиращите не са получили всички дължими суми

13:21 | 24.03.12 г.
<p>
	<em>Повече от две седмици миньорите в Мадан протестираха заради неизплатени заплати. Снимка: БТА</em></p>

Повече от две седмици миньорите в Мадан протестираха заради неизплатени заплати. Снимка: БТА

Започна изплащането на просрочените заплати на миньорите в Мадан, предаде БТА.

Сутринта икономическият министър Делян Добрев изрази надежда, че работниците ще си получат заплатите още през днешния ден.

Протестиращите вече получават пари по банковите си сметки, но някои от миньорите са недоволни и объркани, тъй като не са им преведени целите суми, които им дължи предишният собственик на “Горубсо-Мадан”.

Въпреки това днес миньорите ще отпразнуват смяната на собственика на предприятието с 200 бутилки шампанско, които са подарък от собственик на заведение в града. Протестът им заради неизплатените заплати продължи повече от две седмици.

По-късно през деня в Мадан ще пристигне и премиерът Бойко Борисов.

Снощи стана ясно, че собственикът на „Минстрой холдинг" и бивш вицепрезидент на Мултигруп Николай Вълканов поема активите и пасивите на “Горубсо-Мадан”.

В последните дни държавата преговаряше освен с Вълканов и с Първа инвестиционна банка и фирма от групата на "Химимпорт" за прехвърлянето на предприятието. Оказа се обаче, че вече бившият концесионер на мините е натрупал скрити задължения в размер на 12 млн. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:02 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още