IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Висш данъчен служител е освободен заради неефективна работа

Отговарящият за големите данъкоплатци Стефан Тричков е заменен от Галя Димитрова, досегашен директор на дирекция „Управление на изпълнението” в НАП

17:05 | 26.03.12 г.
Висш данъчен служител е освободен заради неефективна работа

Директорът на териториалната дирекция на Националната агенция по приходите (НАП) „Големи данъкоплатци и осигурители” Стефан Тричков беше освободен днес от изпълнителния директор на агенцията поради недостатъчно ефективната работа на структурата, съобщиха от ведомството.

За изпълняващ длъжността е назначена Галя Димитрова, досегашен шеф на дирекция „Управление на изпълнението” в централната администрация на НАП.

Дирекцията отговаря за близо 1 600 големи данъкоплатци, чийто принос към бюджета за миналата година е бил 4,5 млрд. лв., съставляващи 35,3% от всички приходи, събрани от НАП.

В момента по нареждане на вицепремиера и финансов министър Симеон Дянков тече преглед на съществуващите критерии за определяне на компаниите като големи данъкоплатци и осигурители, като целта е броят на регистрираните в тази структура фирми да бъде намален, поясниха от приходната агенция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още