IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Всички работници в ОЦК ще разчитат на съдия-изпълнител за заплатите си

Служителите все още чакат развръзка по казуса с неизплатените им трудови възнаграждения, протестите продължават

12:19 | 29.03.12 г.
<p>
	<em>Протестът на работниците от ОЦК продължава вече месец </em>&nbsp; Снимка: БТА</p>

Протестът на работниците от ОЦК продължава вече месец   Снимка: БТА

Работниците от "Оловно-цинковия комбинат" в Кърджали последваха съвета на социалния министър Тотю Младенов да потърсят правата си за неизплатените работни заплати, без да завеждат дело срещу некоректния работодател, предаде БТА.

С издадените изпълнителни листове работниците ще могат да се обърнат към съдия-изпълнител, който да запорира сметки или имущество на собственика на комбината, за да се осигурят средства за изплащане на дължимите суми. 

В рамките на два дни всички работещи в ОЦК-Кърджали са получили извлечения от счетоводството, като една част от тях вече са депозирали в съда искания за издаване на изпълнителни листове, заяви председателят на синдикалната структура на КТ "Подкрепа" в завода Анни Георгиев пред БТА.

До момента в съдебната администрация са внесени 116 заявления, като се очаква до края на работния ден да бъдат подадени още около 200, обясни  Георгиев. 

Продължават и едночасовите блокади на изхода на Кърджали за Хасково, които започнаха от началото на седмицата. Днес протестиращите работници от ОЦК отново затвориха участъка пред завода, скандирайки "Захариев вън! Захариев в затвора!".

По-късно днес се очаква собственикът на Оловно-цинковия комбинат да даде пресконференция, на която да обясни за неизплатените заплати на работниците. Вчера Валентин Захариев отложи медийната изява без да посочи причини за това.

В началото на седмицата министър Тотю Младенов заяви, че намесата на прокуратурата е единственият начин да се реши казусът с възнагражденията, а премиерът Борисов и министърът на икономиката Делян Добрев призоваха работниците към търпение, докато държавата намери чужд инвеститор за „ОЦК“-Кърджали.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:06 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още