IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Услуги за 228 млн. лв. са възложени през 2011 г. без обществени поръчки

На всеки 10 проверени обществени поръчки финансовият контрол е разкрил нарушения в 6 от тях

14:46 | 23.05.12 г. 2
Услуги за 228 млн. лв. са възложени през 2011 г. без обществени поръчки

През миналата година държавната и общинска администрация е възложила услуги на външни изпълнители за над 228 млн. лв., без да проведе задължителните обществени поръчки. Това сочи отчетният доклад на Агенцията за държавна финансова инспекция за 2011 г., приет на днешното заседание на правителството, предаде БТА.

Одиторите са разкрили 358 неизпълнени поръчки, като най-фрапантните от тях са дадени на прокуратурата. От агенцията припомнят, че необявяването на обществени поръчки е най-тежкото нарушение в областта на това законодателство.

При миналогодишните си проверки инспекторите са разкрили нарушения в 60% от проверените 1 368 обществени поръчки, сочи още докладът.

Като стойност общият размер на инспектираните процедури надхвърля 1,5 млрд. лв., като тези с открити нарушения са в размер на 1,1 млрд. лв.

За разкритите близо 2 500 нарушения финансовият контрол е наложил над 2 100 акта.

Виновно причинените вреди, които финансовите ревизори са доказали, са на стойност 6,6 млн. лв. На близо 100 от виновните длъжностни лица са били съставени актове за надчет.

По време на инспекциите са предотвратени и възстановени вреди за 498 хил. лв. по вземания от недължимо изплатени суми на договори за обществени поръчки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:55 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
jivko1128
преди 11 години
ЕХ ТЕЗИ НЕЗАИНТЕРЕСОВАНИ МЕДИИ И ПОТАЙНИ МИНИСТРИ!!!КОЙ ИМА ПОЛЗА ОТ ТЯХ???ЗАЩО, ЗАЩО, ЗАЩО никой - нито медии, нито общественост, нито парламент НЕ ПИТАТ МИНИСТЕРСТВОТО НА ФИНАНСИТЕ ЗА РЕЗУЛТАТЪТ ОТ ПРОВЕДЕНАТА ПРОЦЕДУРА ЗА ИЗБОР НА БАНКИ-МЕНИДЖЪРИ И ПРАВЕН КОНСУЛТАНТ ЗА ЕМИТИРАНЕ НА ДЦК (ЕВРООБЛИГАЦИИ) НА МЕЖДУНАРОДНИТЕ КАПИТАЛОВИ ПАЗАРИ - ВЪВ ВРЪЗКА С Решение по т.33 от Протокол Номер 13 от ......Заседанието на Министерския Съвет на 4 април 2012 г. и Заповед Номер ЗМФ-496/18.04.2012 на Министъра на Финансите?????Комисията за Оценка и Избор на банки-мениджъри и правен консултант за емитиране на държавни ценни книжа, деноминирани в евро на международните капиталови пазари е приключила вече отдавна своята работа и ИЗБОРЪТ Е НАПРАВЕН. ТОЙ Е СЪОБЩЕН ОФИЦИАЛНО НА ИЗБРАНИТЕ БАНКИ.ЗАЩО, ПАК ПИТАМ, МИНИСТРЕСТВОТО НА ФИНАНСИТЕ ПАЗИ ВСИЧКО ТОВА В ТАЙНА???? КЪДЕ СА МЕДИИТЕ??? ЗАБРАВИХА ЛИ ЗА ВСИЧКО ТОВА?ЗАБРАВИХА ЛИ ЧЕ ИМАШЕ ПРОЦЕДУРА? ЗАЩО НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАТ? КЪДЕ СА Г
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
Internet
преди 11 години
Наши хора са взели тези поръчки..нали се сещате кой
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още