IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Държавата осигурява 950 хиляди лева кредит за „ВМЗ-Сопот“

Със средствата ще бъдат изплатени натрупаните възнаграждения на работниците

17:01 | 22.06.12 г.
Държавата осигурява 950 хиляди лева кредит за „ВМЗ-Сопот“

До края на деня министърът на икономиката Делян Добрев ще осигури възможност за отпускане на кредит от 950 хил. лв. на „ВМЗ-Сопот“, необходим за изплащането на заплатите на работниците от предприятието, съобщиха от КНСБ.

По-рано днес от синдикалната организация на КНСБ в завода изпратиха писмо до министър Добрев, в което се настоява за необходимото разрешение за отпускането натози  заем, тъй като работещите над 3200 души не са получавали заплатите си от 22 май.

Заради натрупани задължения към Националната агенция по приходите сметките на „ВМЗ Сопот“ са блокирани от две години и плащанията по тях се извършват след приспадане на съответната сума по изплащане на задълженията.

Недостигът на оборотни средства е причина за забавянето на заплатите, каза пред националното радио Иванка Иванова от КНСБ. Проблемите на предприятието са от години, но този път колективът потърси намесата на икономическото министерство, за да тушира напрежението, обясни тя.

Дружеството е сто процента собственост на държавата, която разполага с механизми за решаване на казуса с неизплатените възнаграждения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още