IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Скоро започва строителството на връзката на магистрала "Люлин" с пътя за Калотина

Правителството планира да спести 7,5 млн. лева от ремонтите на виадуктите по магистралите, за да плати обезщетенията за отчуждените имоти покрай пътния възел

19:20 | 03.08.12 г. 1
Скоро започва строителството на връзката на магистрала "Люлин" с пътя за Калотина

В средата на август може да започне реализирането на проекта за кръстовище на три нива при столичния бул. "Европа", което да свърже магистрала “Люлин” с пътя за Калотина и със западната дъга на околовръстния път на София, която ще се изгражда от обединението "Трейс СОП" ДЗЗД.

Това е съобщила министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова по време на последното заседание на министрите преди лятната им ваканция, става ясно от стенограмата на заседанието на Министерския съвет.

Началото на строителството обаче е обвързано с отчуждителните процедури на имоти в района на бъдещия пътен възел. Министрите са приели за обезщетяването на собствениците на отчуждени за целите на строителството терени да бъдат пренасочени 7,5 млн. лева от парите за спешните ремонти на виадуктите.

След земетресението в края на май за спешни ремонтни дейности на три опасни виадукта на магистралите “Хемус” и “Тракия” в края на май правителството пренасочи 43 млн. лева от средствата, които в началото на годината бяха заделени за ремонти на пътища. Строителният министър Лиляна Павлова очаква въпросните 7,5 млн. лева, необходими за отчуждителните процедури, да бъдат спестени от реконструкцията на съоръженията по магистралите.

Строителството на пътния възел ще бъде финансирано със средства по оперативната програма “Транспорт”, съобщила е по време на заседанието на министрите Павлова.

Още новини от България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още