IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Според Найденов удържането на цените на храните било „промоция на веригите“

След три месеца няма да има скъпи хранителните стоки, обещава земеделският министър

17:05 | 07.08.12 г. 2
<p>
	<em>Агроминистърът Мирослав Найденов често обича да влиза в ролята на преработвателите, чиито интереси би трябвало да защитава</em> &nbsp; &nbsp;Снимка: БТА</p>

Агроминистърът Мирослав Найденов често обича да влиза в ролята на преработвателите, чиито интереси би трябвало да защитава    Снимка: БТА

Запазването на цените на десетте основни хранителни продукта на сегашните нива е промоция от страна на търговските вериги. Това заяви министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов по повод подетата от миналата седмица акция на правителството за блокиране на лятното поскъпване.

Повикът на администрацията беше посрещнат от преработвателите с огромна изненада, тъй като ценовите промени бяха естествен резултат от поредното поскъпване на тока, горивата и на редица основни суровини за производството на хранителните стоки.

Въпреки икономическите доводи на хората от реалния бизнес, че административното задържане на поскъпването няма да постигне нужния резултат, днес агроминистърът обясни, че очаква след три месеца цените да се понижат със сигурност.

Найденов припомни и уверенията на търговците, които „гарантират, че запазването на цените на сегашните нива в рамките на три месеца няма да е за сметка на производителите".

Засега от агроминистерството не обясняват какви мерки ще се предприемат от администрацията за разрешаването на големите проблеми на животновъдите и производителите на плодове и зеленчуци, предизвикали спад в изкупните цени на млякото и на зеленчуковата продукция.

През миналата седмица премиерът Бойко Борисов възложи на земеделския министър да предприеме спешни мерки, които поне отчасти да намалят растящите разходи за производството на основните селскостопански продукти като месо, мляко и зеленчуци.

В тази връзка Investor.bg зададе въпроси, които поне общо да насочат бизнеса за обмисляните от администрацията промени, но на този етап от министерството още не са отговорили.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:32 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
RedBot
преди 11 години
"..днес агроминистърът обясни, че очаква след три месеца цените да се понижат със сигурност..."След 3мес сганта ще бъде изправена пред дилемата:Гладен или на студено. И понеже цената на топлото няма да падне, а приходите са им все толкова с тенденция надолу, извода му е правилен.Дреме им на веригите магазини за клиентите и производителите...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
ТАТО
преди 11 години
Найденов е професионален клоун и веке не подлежи на коментар
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още