IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Летище София с 3,3% ръст на обработените товари през август на годишна база

Обслужените пътници през аерогарата за изминалия месец са с 3,6% по-малко от тези през август 2011 г., сочат данни на столичното летище

12:59 | 19.09.12 г.
Летище София с 3,3% ръст на обработените товари през август на годишна база

Летище София отчита ръст на обработените товари и поща с 3,3% за месец август, спрямо същия период на миналата година, съобщават от пресцентъра на аерогарата.  

По данни на аеропорта през изминалия месец са обработени общо 1221 тона товари и поща.

Въпреки положителните резултати при обработените товари през изминалия месец се наблюдава спад в обслужените пътници на летището на годишна база. Общият им брой е малко над 336 хил., което е с 3,6% по-малко от август 2011 г.

Данните на аерогарата сочат още, че пътувалите по международните редовни линии през август т.г. също бележат спад с 3% на годишна база.

Наблюдава се и спад в броя на полетите по международни редовни линии със 140. От летището коментират, че тези стойности вероятно са повлияни от фалита на унгарската авиокомпания Malev и оттеглянето на трите нискотарифни превозвача – Pegasus Airlines, Germanwings и Kimber Sterling (последната обявила банкрут).

Интересното е, че в сектора на бизнес полетите, летището отчита значителен ръст от 60% през август спрямо същия период на миналата година.

Няма промяна в обслужените полети по вътрешни линии, а броят на кацналите и излетели през август 2012 г. товарни самолети се е увеличил с 13%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:44 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още