IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започва изплащането на субсидиите за животновъдите

Увеличени са плащанията за глава добитък, за да се компенсират високите цени на фуража и горивата, обясни земеделският министър Найденов

12:29 | 17.10.12 г.
Започва изплащането на субсидиите за животновъдите

Министерският съвет одобри схемите за националните доплащания за животновъдите, а плащанията могат да започнат от днес (17 октомври), стана ясно преди началото на заседанието на Министерския съвет.

Представителите на Националната асоциация на животновъдите, които бяха поканени да присъстват на заседанието, получиха от премиера Бойко Борисов и министъра на земеделието Мирослав Найденов символичен чек за 140 млн. лева, каквато е утвърдената сума. 

Тя ще бъде платена на три транша, а 40 млн. лева от тези средства, са финансиране по европейски програми.

Тази година ще има увеличение на доплащанията за глава добитък. За говедата например се увеличава от 140 на 200 лева, за биволите министерството ще плаща 300 лева, вместо досегашните 200 лева, а за овцете и козите сумата вече е 41 лева, вместо досегашните 29 лева.

Увеличените субсидии имат за цел да компенсират животновъдите заради увеличените цени на фуража и на горивата, уточни още министър Найденов.

Още за България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:40 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още