IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сметната палата даде на прокурор одита на финансовото управление на община Рила

Одитът бе извършен във връзка с нарушения във възлагането на обществени поръчки

14:32 | 13.11.12 г.
Сметната палата даде на прокурор одита на финансовото управление на община Рила

Сметната палата е дала на прокурор одита на финансовото управление на община Рила, съобщиха от пресцентъра на ведомството. Според член 56 ал. 1 от Закона за Сметната палата председателят на институцията може да изпрати подобен одитен доклад и материалите към него на прокуратурата при наличие на данни за извършено престъпление.

Докладът е извършен възоснова на проверка за периода от 01.01.2011 г. до 31.12.2011 г. и бе извършен във връзка със съмнения в извършени нарушения във възлагането на обществени поръчки. 

Съгласно чл. 56, ал. 3 палатата не може да огласява на обществеността данни от въпросния доклад до приключване на наказателното производство.

Това е и причината ведомството да публикува на интернет страницата си одитния доклад за извършената счетоводна проверка за финансовото управление на общината без частта, която е изпратена на прокуратурата.

За нарушения на процедурите за възлагане на обществени поръчки докладът е изпратен и на изпълнителния директор на Агенцията по обществени поръчки и на директора на Агенцията за държавна финансова инспекция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:08 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още