IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Подготвя се план за електронизацията на обществените поръчки

До дни ще бъде създадена работна група, която ще изработи плана за електронизацията до края на месеца

20:21 | 06.02.13 г. 1
Подготвя се план за електронизацията на обществените поръчки

До дни ще бъде създадена работна група, която да подготви план за въвеждането на предложенията за електронизация на обществените поръчки, подготвени от Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност към Министерския съвет (т. нар. БОРКОР), предаде БТА.

Предвижда се групата, която ще включва представители на държавни ведомства, на неправителствения сектор и бизнеса, както и независими експерти, до края на месеца да подготви стъпките за въвеждане на електронната платформа. След това планът ще бъде обсъден на ново заседание на Консултативния съвет при БОРКОР.

Звеното предложи въвеждането на електронна платформа от шест модула за провеждане на обществените поръчки в края на миналата година. Идеята е системата да заработи пилотно за няколко месеца в едно или няколко ведомства, преди да бъде възприета.

На днешното заседание на Консултативния съвет предложенията от звеното електронен модел е бил одобрен, а според вътрешния министър Цветан Цветанов той ще отговори на изискването на бизнеса за честна конкуренция при провеждането на търговете.

"Пълното приложение на интервенционната система в областта на обществените поръчки ще има икономически ефект от около 1 милиард лева годишно или близо 20 процента и повече от годишният обем на възложените поръчки в полза на хазната и на българската икономика", коментирал е по време на заседанието Ролф Шлотерер, съветник на Цветанов и автор на проекта БОРКОР.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:47 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
LuckyYou
преди 11 години
По същия начин, както въведоха тестове, които се обработват електронно на приемните изпити в УНСС, така и тук резултат няма да има. Даже ще бъде обратен. както и в УНСС - засилване на корупцията.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още