IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Станишев се обяви за предсрочни избори

Лидерът на БСП очерта три основни задачи на бъдещия служебен кабинет

12:58 | 20.02.13 г. 3
Станишев се обяви за предсрочни избори

Лидерът на БСП Сергей Станишев се обяви за предсрочни избори на извънредна пресконференция на партията по повод оставката на премиера Бойко Борисов.

“Позицията на БСП е, че се нуждаем от спешни предсрочни избори, за да има легитимна власт, която изразява позициите, очакванията, надеждите за българските граждани. Този парламент е изчерпан и никакво правителство, формирано от него, не може да проведе политиката, която искат хората. Търпението свърши, нужен е служебен кабинет”, коментира Станишев.

Той призова политическите сили да заявят, че се отказват от опити за свикването на служебно правителство в рамките на този парламент и изрази недоволството си, че президентът Росен Плевнелиев отмени консултациите, които водеше с политическите партии.

“Трябва да чуем позицията на президента, защото цялата отговорност в момента е съсредоточена в президентската институция”, коментира лидерът на левицата.

Станишев посочи, че служебното правителство, което предстои да бъде съставено, има три спешни задачи: провеждането на честни и демократични избори с почтено преброяване на гласовете, разкриване на цялата истина за това управление и на истината по въпроси, които са останали без отговор, както и спешни мерки за решаването на проблемите и стабилизиране на обществената, икономическата и социалната среда в страната.

“Стигна се до окървавяване на протестите, което можеше да бъде избегнато. Това правителство докара България до ръба на граждански конфликт и това е непростимо”, коментира Станишев.

“Имаме една оставка, която цели едно нещо – някакво спасяване на г-н Борисов и партията ГЕРБ, които ще се държат безотговорно и все едно, че три години и половина не са управлявали, имайки цялата власт. Няма как това да се случи”, посочи още той.

“Вече има информация как се изнасят чували от Министерството на финансите и от други места. Искам да им кажа – спрете крокодилите. Това са машини за рязане на документация. Тепърва трябва да излезе наяве цялата документация”, заключи Станишев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:43 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 41 rate down comment 0
iosidaniel
преди 11 години
Този вече е готов за премиер !Това е човек с гъонени очила ! Народа го плюе,а той мисли че дъжд вали !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 39 rate down comment 0
george_tn
преди 11 години
нищо няма казване, ама е длъжен е да говори - това му е професията.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 47 rate down comment 0
SuperSizee
преди 11 години
откъде придоби тази сигурност като той вече не е фактор и никога няма да бъде ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още