IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Румяна Коларова: Рано е за политически сметки

Голямата тема сега е за сформирането на служебното правителство и неговата структура

11:00 | 22.02.13 г. 1
Румяна Коларова: Рано е за политически сметки

Във всички случаи протестите увеличиха електоралната активност, но големият въпрос сега е кой ще успее да овладее тези избиратели, коментира политологът пред Investor.bg.

Тя посочи, че действително е нараснал броят на онези избиратели, които искат да гласуват, но не и за политически партии. И тъй като няма време и шанс за нови партии, битката е точно за този електорат. „Нека не забравяме обаче, че тези хора са с определени партийни пристрастия, които просто не огласяват”, коментира Коларова.

Все още е рано да се говори за предстоящите избори. Рано е да се правят и каквито и да било политически сметки. В момента голямата тема е за сформирането на служебното правителство, неговата структура и сроковете.

Със сигурност промени в Конституцията са възможни, но е много трудно това да се случи, да не казвам невъзможно. От тази гледна точка, когато се подхване темата за Велико народно събрание, означава най-вече търсене на тема, която е толкова нереална, че се третира просто, за да поддържа протеста на масите буден.

Нека припомня, че темата за ВНС е дежурна тема в българскта политика и се повтаря вече 22 години от десните партии. Сега виждаме, че отново се претопля идеята за свикване на ВНС, за да се привлича електорат.

Що се отнася до гражданското участие в управлението, то идеята не е нещо ново. От поне една година всяка партия вече е създала т. нар. гражданска квота в опит да разшири електората си. Разбира се, ГЕРБ премахна преференциалното гласуване и сложи точка на това.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:41 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 32 rate down comment 8
mapto
преди 11 години
Хубаво е когато има и трезви гласове.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още