IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Министрите в оставка няма да участват в служебното правителство

Очаква се днес енергийният регулатор да вземе решение за цената на тока, припомни Борисов

11:28 | 01.03.13 г. 5
Министрите в оставка няма да участват в служебното правителство

Министрите в оставка няма да бъдат на същите постове в служебното правителство. Това съобщи на заседанието на Министерския съвет премиерът в оставка Бойко Борисов.

Той обаче призова зам.-министрите да не бъдат принуждавани да си напускат постовете и ако бъдат поканени да участват в бъдещия служебен кабинет – да се включат. „Иначе са готови и те с оставките както областните управители", коментира Борисов, като допълни, че „не се меси в създаването на служебно правителство“.

На агенция „Пътна инфраструктура“ Борисов заръча да не отстъпва от качеството и се закани, че ще й бъде търсена отговорност, ако „някъде възникне проблем“.

Той съобщи, че се очаква днес Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) да има решение за 7-8% намаление на цената на тока. „Това ни беше ангажимент, дано го вземат като решение днес, да сме си го изпълнили“, посочи премиерът в оставка.

След две отлагания заради здравословното му състояние днешното заседание на кабинета започна с коментара на Борисов, че днес можеше съставът му да е друг.

„Знаете, че преди няколко дена върнахме мандата и ако искаха да поемат отговорност и да управляват, както тръбяха много, днеска можеше да има Министерски съвет с други министри и друго правителство", заяви Борисов.

Още новини от България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 2 rate down comment 0
ignatpen
преди 11 години
Никой не ги иска тия безотговорни мародери. Няма по- големи наглеци от Бойко и ГЕРБ. Представяте ли си 97ма Жан Виденов да беше казал аз не съм виновен - те всички са виновни, аз подкрепям протестите. Излиза, че Жан е 10 пъти по голям мъж от Бойко Борисов. Бойко за нещо да е носил отговорност? Сега ще си оправи кръвното и ще оглави протестите пълен ***.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 1
jelenski
преди 11 години
Никой не ги и иска! ГЕРБ верно станаха ГРОБ. Докато ни замразяваха доходите те се нагушваха и затова хората излязоха на улицата. Няма друго правителство, което да не е увеличило доходите кризата е оправдание за некадърността и слагачеството им!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 1
LuckyYou
преди 11 години
Сега ГРОБ ще се опитат да оставят зам-министрите и областните управители в следващия кабинет, за да могат те да разбъркат манджата и да нагласят изборите. И Плевката ще ги остави. Така че съм песимист, разбойниците отново ще се докопат до властта, въпреки че народа ги накара да подадат оставка :(
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 3
JasonBourne
преди 11 години
И по-добре. С малки изключения, и някой, хванат на кръстопът (упсс...) можеше да се представи аналогично, та и по-добре даже...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 3
sonka.74
преди 11 години
Ако ГЕРб бяха отговорни нямаше да подадат панически оставка и да бягат зарязвайки страната на автопилот. А сега разчитат на късата ни памет...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още