IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сметките за парно в София средно с 19% по-ниски от януарските

80% от абонатите ще получат сметка до 150 лева, но за почти 2% от клиентите на "Топлофикация - София" сметките ще бъдат по-високи

16:05 | 18.03.13 г. 2
Сметките за парно в София средно с 19% по-ниски от януарските

Сметките за парно в София за февруари са средно с 19% по-ниски спрямо януари, става ясно от анализ на "Топлофикация София". Според дружество причината за по-малко потребената топлоенергия и съответно по-ниските сметки е по-топлото време.

От компанията уточняват, че през февруари средната температура в София по данни на Института по метеорология и хидрология при Българска академия на науките (БАН) е била +2,8 градуса, а през януари - +0,9 градуса.

Според данните на изчислителния център на компанията  98% от клиентите имат намаление на сметките средно с 19%, като при близо 38% от абонатите то е между 20 и 50%. При близо 3000 домакинства понижението е с над 50%.

Статистиката показва още, че 80% от клиентите на топлинната компания ще платят сметки до 150 лв.

Все пак дружеството предупреждава, че има 1,7% абонати, чиито февруарски фактури ще са по-високи. Данните на топлинните счетоводители показват, че една от основните причини са реалните отчети на клиентите със заявени нулеви прогнозни дялове при извънредните отчитания през февруари.

До тях се стигна след като общината настоя за междинна проверка. Друга причина може да е въвеждането на отчети за реално консумираните количества топла вода.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:13 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
tuti fruti
преди 11 години
тези няма ли да намалят цената? що за наглеци. на какво разчитат?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 0
Hris0 Hrist0v
преди 11 години
ъъъъ при положение, че беше доста топличко през февруари и цената на газа падна от 1 януари - това новина ли трябва да бъде или логичен въпрос, а защо само с толкова?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още