IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лекари предлагат пет болници в София да поемат спешната помощ

Системата на спешния номер 112 да бъде доразвита, за да няма неточна информация, искат специалистите

16:28 | 25.03.13 г.
Лекари предлагат пет болници в София да поемат спешната помощ

Столицата да се районира, така че спешна помощ да се оказва в пет лечебни заведения, а не както досега - в 41. Тази промяна в модела на спешната помощ в София поискаха директори на големи столични лечебни заведения  на среща със здравния министър Николай Петров, съобщава БТА.

В разговорите са взели участие директорите на болниците "Св. Анна", "Св. Екатерина" и на Националната кардиологична болница.

„Спешната помощ е най-добре да се оказва в пет мощни болници“, коментира пред журналисти след срещата председателят на Асоциацията на работодателите в здравеопазването и директор на болница "Св. Анна" Димитър Димитров. Според него е нужно и системата на спешния номер 112 да бъде доразвита, за да няма неточна информация, подавана към лекарите от спешната помощ.

Миналата седмица лекари, работещи в спешната помощ, поискаха възстановяването на стария телефон за бърза помощ - 150. Те твърдят, че често възникват грешки при приемането на адресите, които се дават от операторите на телефон 112. Друга причина била, че служителите в единни номер не можели да разграничат кои повиквания са наистина спешни.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:29 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още