IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прокуратурата разпита Бойко Борисов за изтеклите записи

Това не беше разпит, разговаряхме как да се разбие тази престъпна група, която прави незаконни подслушвания по домовете на хората, заяви бившият премиер

13:15 | 07.05.13 г. 2
Прокуратурата разпита Бойко Борисов за изтеклите записи

Това не беше разпит, разговаряхме как да се разбие тази престъпна група, която прави незаконни подслушвания по домовете на хората, заяви бившият премиер, след като престоя почти два часа в прокуратурата.

Бившият премиер Бойко Борисов беше извикан на разпит в прокуратурата във връзка с изтеклите записи от разговор между него, ексземеделския министър Мирослав Найденов и вече бившия градски прокурор на София Николай Кокинов.

В разговорите тримата обсъждат воденото разследване срещу Найденов и как той може да се спаси от обвинения за корупция.

Днес във ВКП Борисов изрази надежда подслушванията, които извършва тази група, да бъдат прекратени. Проверка на ВКП вече установи, че записите не са направени чрез законно изискани СРС-та, каза той.

Борисов категорично отказа да коментира дали изтеклите записи са автентични и не отговори на нито един журналистически въпрос, въпреки гонитбата по етажите на Съдебната палата.

Според главния прокурор Сотир Цацаров най-поразителното в изтеклия разговор е, че шефът на проверката за незаконните СРС-та Кокинов дава на експремиера Борисов заключенията на прокурорите, преди те да бъдат обявени публично. 

Подозренията са, че записът е правен от Мирослав Найденов.

Записите кацнаха на електронните пощи на редица медии преди десетина дни. Анонимният подател се представи в писмото като служител на СДОТО – „един от тези, които ви подслушват“.

Заради скандала Николай Кокинов подаде оставка. Той е потвърдил уличаващия разговор с Бойко Борисов и Мирослав Найденов в Банкя в обяснение пред ВКП, съобщи днес в. „Преса“.

Повече новини за България прочетете в Dnes.bg
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 1
kane
преди 10 години
Гласуващите за ББ са ***!Това *** се държи ужасно със всички. Той няма елементарно поведение на интелигентен човек. Той е ***. Прави "президента", "дава депутати", "спасява народа"Моето лично мнение за ББ е че е кукла на конци за ЦРУ. Те го проучиха когато бе главен секретар и разбраха че е "подходящ" и го направиха това което е. Той е българския Мубарак. Зад него стои огромна манипулираща машина със огромни ресурси. Те му правят кампаниите, стратегиите, обезпечават ресурса и т.н. идват избори - Вие му мислете, аз съм ясен
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 2
antonio1234
преди 10 години
И в качеството на какъв го викнаха тоя,че да го питат как да се разбие тази престъпна група?!?! Значи подслушващите са престъпници,а той,подслушвания,невинното агънце,така ли?Тц тц тц...какъв циркаджия само!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още