IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Б. Борисов: Длъжен съм да предложа състав за правителство

Ако то не бъде подкрепено, ще продължим да работим като алтернатива и конструктивна опозиция, каза лидерът на ГЕРБ

10:53 | 21.05.13 г. 2
<p>
	Снимка: Investor.bg</p>

Снимка: Investor.bg

Като честити на ГЕРБ победата на парламентарните избори, Бойко Борисов посочи, че 42-то Народно събрание е натоварено с много очаквания. Лидерът на ГЕРБ не пропусна в началото на словото си да отбележи, че настоящият парламент е избран с цената на много скандали, които са лош сигнал за страната ни.

Борисов призова за спиране на омаскаряването и заяви, че ще работи за силни  държавни институции и запазване на авторитета на страната и се обърна към депутатите да направят същото. „Нека се откажем от нечестните похвати в българската политика", призова той.

Като се върна отново на темата за изборите Борисов каза, че гражданите не са имали възможност са свободен избор.

„Партията ще иска касиране на изборите. Още днес ще подпишем жалбата до Конституционния съд с искане за касиране. Нямаме друг избор“, каза бившият премиер.

Според Борисов това е въпрос на държавна отговорност и е знак за зачитане на правовия ред.

Задължен съм да предложа състав за правителство, като първа политическа сила. Ако нашият кабинет не получи подкрепа, ще продължим да работим като алтернатива и ще предлагаме идеи за управление на страната.

Най-лошият сценарий е безпринципна коалиция, заяви още лидерът на ГЕРБ. БСП, ДПС и Атака имат непреодолими различия, няма нито една важна за държавата тема, към която да са поели еднакви ангажименти. „Такова управление не може да даде сигурност за българските граждани“, каза той.

Борисов призова Волен Сидеров, Станишев и Местан, ако вземат мандата, да не се крият зад Орешарски, а да поемат своята отговорност.

Доказали сме че можем да работим и без постове във властта. Вярваме, че има сама един път – европейското развитие. Това е еднственият начин да повишим доходите и икономическия растеж. Днес в Европа няма други пътища за успех. Борисов заяви, че неговата партия ще подкрепи всички закони, които гарантират  устойчив растеж, повишаване на доходите, енергийна независимост чрез диверсификация, за развитие на човешкия потенциал, запазване на българската култура и дух.

Това, за което ще работим, е замразяване на депутатските заплати, за повишаване на майчинските добавки, за нов Кодекс на труда, за гъвкава заетост, за секретните служби, да бъде приет Законът за средното образование.

Може да разчитате на ГЕРБ, че за важните неща, които трябва да се приложат, ще бъдат подкрепени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:21 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 6 rate down comment 0
bgMan
преди 11 години
Бойко - ти беше длъжен да направиш много повече неща преди да се нагнети напрежение и да подадеш оставка.Сега вече няма ник'ва файда да се чувстваш длъжен за каквото и да е.Ако питаш мен - парламентарната група на ГЕРБ трябва постоянно да саботира кворума в парламента и ако може нови избори наесен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 3
data
преди 11 години
"Борисов: Орешарски ще има пълна подкрепа в непопулярните мерки, които трябва да предприеме" ха-ха-ха-ха-ха СГО-ДИХ-МЕ-СЕ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още