IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бойко Борисов: ГЕРБ няма да влиза в пленарната зала на парламента

Партията остава в Народното събрание, но протестира срещу изолацията на управляващите

10:54 | 06.06.13 г. 106
Бойко Борисов: ГЕРБ няма да влиза в пленарната зала на парламента

ГЕРБ няма да влиза в пленарната зала на парламента, обяви лидерът на партията Бойко Борисов. От парламентарната трибуна той обяви, че партията е спечелила изборите и няма да позволи да бъде непрекъснато „обиждана и провокирана“. "Пилците са броят наесен", завърши своето изказване лидерът на партията, предаде Dnes.bg.

Основание за напускането е, че останалите партии се опитват да изолират ГЕРБ и да взимат решение без тяхно участие в парламентарните комисии. По тази причина и депутатите на бившата управляваща партия ще идват на работа в Народното събрание, но няма да участват в заседанията докато това не се промени. 

Борисов заяви, че партията спечелила изборите, има право да излъчи председател на Народното събрание, както и да има председатели на парламентарни комисии. 

В своето изявление бившият премиер коментира още и АЕЦ „Белене“ и позицията на премиера Орешарски, че искът на руската страна към нас е основателен. „Премиер в национална телевизия казва, че ще загубим дело. Как ще предвещаваш дело? Това ще ти го сложат утре адвокатите като доказателство“, обяви той.

Малко по-късно от БСП осъдиха в декларация поведението на ГЕРБ.  "Свърши приемането на лобистки закони, на антиконституционни закони, на мачкането на институциите и на рекета над бизнеса. Свърши се със калинките във властта", изчете от трибуната Корнелия Нинова. 

След като депутатите на ГЕРБ напуснаха пленарната зала, Бойко Борисов се появи в кулоарите с освободената от длъжност директор на Агенцията за държавна финансова инспекция Теменужка Петкова. Според бившия премиер Петкова не е имала връзка с ГЕРБ, но е разкрила „далаверите по „Белене“, „Хохегер“ и електроразпределителните дружества“, съобщи БТА.

Припомняме, че проверка на АДФИ в края на миналата година установи редица нарушения на закона за обществените поръчки по проекта за изграждане на втора ядрена централа у нас.  Реално най-голямото нарушение на закона е това, че няма сключен договор за изграждане на АЕЦ „Белене“, заяви тогава Теменужка Петкова.

Преди да се изправи от парламентарната трибуна, Бойко Борисов коментира в кулоарите на парламента и изявленията на новото правителство за ниската събираемост на приходите от страна на митническите и данъчните власти. „Господин Орешарски да бъде добър, да си извади статистиката и да види, че по негово време митниците и данъчните са събирали по-малко пари“, заяви той. Самият Орешарски призна през 2009 година, че оставят дупка в бюджета от половин милиард лева, допълни още Борисов.

Заедно с още няколко забавени плащания правителството на Борисов е започнало с 900 млн. лева дефицит, изчисли бившият премиер, предаде "Фокус".

* Статията е актуализирана с декларацията на БСП по повод напускането на депутатите на ГЕРБ

Вижте във видеото реакциите в парламента, след като ГЕРБ напуснаха залата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:25 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

105
rate up comment 4 rate down comment 2
bgMan
преди 10 години
Ума ми не го побира как може да вярвате такива глупости, че България имала национален интерес да върви с Русия, след като на нас не ни се предлага да вървим а ни се предлага единствено да бъдем собственост на Русия.Мерси!Вече 68 години руска дружба здраво приклещена с тайни клаузи и завишени цени не ви ли стига бе? Егати и промитите мозъци!?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
104
rate up comment 4 rate down comment 1
bgMan
преди 10 години
Като те гледам и ти си болен на тема българо-руски интереси точно колкото и 80 годишните наши граждани омагьосани от бригадирското движение.На всички ни е омръзнало от мутри и физкултурници. Генералския кръг за стратегическо планиране на БСП създава и кадрите на БСП и престъпните босове в България.Поради тази причина омразата ми към БСП и към русофилството е доста по-голяма от омразата ми към жалките мутри, дето ги сменят през 10-тина години. Политически винаги съм първо срещу националните предатели социалисти и русофили. Така ще възпитам и децата си. Няма такова нещо като национални интереси на България да върви с Русия. Това е все едно да вярваш че хищника ще осинови плячката си и ще почне да се отнася към нея като към свое дете.Няма период от историята на България, в които Русия да не е поробвала България и да не се е намесвала във вътрешните й работи с цел да я пороби.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
103
rate up comment 4 rate down comment 1
STRAHO
преди 10 години
Календаре, приятелю, препоръчвам ти да прочетеш един автор на име Чомски! Би ти помогнал да се ориентираш, относно начините за манипулация чрез медиите. Би намерил и обяснение за разликите в степента на образование и интелигентност на гласоподавателите привърженици на различните партии а и лично за твоя избор. Горещо ти препоръчвам да го прочетеш. Може би тогава ще гледаш на потока от информация по различен начин. :) Навремето *** поддържаха специални лагер партийни школи където готвеха бъдещи управленски кадри. Бяха за ученици между 15 и 18 год. Та ... там тези неща се изучаваха под формата на беседи.;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
102
rate up comment 4 rate down comment 1
Tikvarova
преди 10 години
Наистина "социализЪма" не прощава! Когато не можеш да мислиш, просто обиждаш! Възпитанието ти е на ниво - каруцар от "Коньовица"! Да ме прощават каруцарите, но еволюционното ти развитие е малко под тяхното. Успех в мисленето!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
101
rate up comment 2 rate down comment 6
kalendar
преди 10 години
не не-напротив-отново ще се метна към багажа ти-и ако преди беше емоционално изявление, то сега е логичен извод-постановката е елементарна с доста лесен начин за контрол, заради мащаба. Но явно годините работа в "ДА"(или с "ДА") са ти размекнали сивото вещество.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
100
rate up comment 5 rate down comment 1
Tikvarova
преди 10 години
Ооопс, сори! Видях, че една седмица след моя пост си публикувал нов! Това обаче не го прави по-малко достоверен. Отново ще ти кажа, не е необходимо да правиш толкова сложна постановка, за да купуваш гласове. Явно моделирането на процеси не е силната ти страна!Относно ДА - Държавна администрация.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
99
rate up comment 2 rate down comment 6
kalendar
преди 10 години
не, приятел-обърканият си ти. При това яко-погледни си темата на кого е последното мнение. Ако разчиташ на медиите-една няма да е против ББ-отделни журналисти-може би и то даже това е ново явление-след нова година. А чак сега след изборите въобще виждам и друга гледна точка.А не ти знам битието, но надали анонимен може да си ми авторитет. И за да съм честен-не се сещам ДА какво е.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
98
rate up comment 5 rate down comment 2
Tikvarova
преди 10 години
Объркан си!- В "онази" тема последното мнение беше от мен.- Никога не съм подкрепял ББ, Герб или подобни.- Ако разчитах на медиите, не трябваше да се гласува за ББ.Виж, работил съм като консултант с ДА нееднокртно. Като започнеш от далечната 1998, та до преди година две. Познати са ми както хората от горния ешалон, та до обикновени деловодители, т.е. оценките ми се формират не на база медиини словоизлияния, а на конкретни впечатления.Повярвай ми, малоумието което властва по коридорите на ДА е константно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
97
rate up comment 2 rate down comment 7
kalendar
преди 10 години
за връщането си 100% прав, но да кажем, че на мен ми е позволено-там те питах нещо ти се направи на *** и не ми отговори.Та-мисли, човек-не се оставяй на вожда да ти моделира мисленето:) Щото ако разчитах на медии, щях да гласувам за ББ и да съм горд от тоя факт:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
96
rate up comment 8 rate down comment 1
Tikvarova
преди 10 години
Мисли бе, човек! Мисли! Не е толкова трудно, колкото изглежда! Не разчитай само на медиите, да оформят мнението ти.А относно връщането в другите теми - ти сам (пръв) го направи, препращайки ме към нея :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още