IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бойко Борисов: ГЕРБ няма да влиза в пленарната зала на парламента

Партията остава в Народното събрание, но протестира срещу изолацията на управляващите

10:54 | 06.06.13 г. 106
Бойко Борисов: ГЕРБ няма да влиза в пленарната зала на парламента

ГЕРБ няма да влиза в пленарната зала на парламента, обяви лидерът на партията Бойко Борисов. От парламентарната трибуна той обяви, че партията е спечелила изборите и няма да позволи да бъде непрекъснато „обиждана и провокирана“. "Пилците са броят наесен", завърши своето изказване лидерът на партията, предаде Dnes.bg.

Основание за напускането е, че останалите партии се опитват да изолират ГЕРБ и да взимат решение без тяхно участие в парламентарните комисии. По тази причина и депутатите на бившата управляваща партия ще идват на работа в Народното събрание, но няма да участват в заседанията докато това не се промени. 

Борисов заяви, че партията спечелила изборите, има право да излъчи председател на Народното събрание, както и да има председатели на парламентарни комисии. 

В своето изявление бившият премиер коментира още и АЕЦ „Белене“ и позицията на премиера Орешарски, че искът на руската страна към нас е основателен. „Премиер в национална телевизия казва, че ще загубим дело. Как ще предвещаваш дело? Това ще ти го сложат утре адвокатите като доказателство“, обяви той.

Малко по-късно от БСП осъдиха в декларация поведението на ГЕРБ.  "Свърши приемането на лобистки закони, на антиконституционни закони, на мачкането на институциите и на рекета над бизнеса. Свърши се със калинките във властта", изчете от трибуната Корнелия Нинова. 

След като депутатите на ГЕРБ напуснаха пленарната зала, Бойко Борисов се появи в кулоарите с освободената от длъжност директор на Агенцията за държавна финансова инспекция Теменужка Петкова. Според бившия премиер Петкова не е имала връзка с ГЕРБ, но е разкрила „далаверите по „Белене“, „Хохегер“ и електроразпределителните дружества“, съобщи БТА.

Припомняме, че проверка на АДФИ в края на миналата година установи редица нарушения на закона за обществените поръчки по проекта за изграждане на втора ядрена централа у нас.  Реално най-голямото нарушение на закона е това, че няма сключен договор за изграждане на АЕЦ „Белене“, заяви тогава Теменужка Петкова.

Преди да се изправи от парламентарната трибуна, Бойко Борисов коментира в кулоарите на парламента и изявленията на новото правителство за ниската събираемост на приходите от страна на митническите и данъчните власти. „Господин Орешарски да бъде добър, да си извади статистиката и да види, че по негово време митниците и данъчните са събирали по-малко пари“, заяви той. Самият Орешарски призна през 2009 година, че оставят дупка в бюджета от половин милиард лева, допълни още Борисов.

Заедно с още няколко забавени плащания правителството на Борисов е започнало с 900 млн. лева дефицит, изчисли бившият премиер, предаде "Фокус".

* Статията е актуализирана с декларацията на БСП по повод напускането на депутатите на ГЕРБ

Вижте във видеото реакциите в парламента, след като ГЕРБ напуснаха залата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:25 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

75
rate up comment 6 rate down comment 1
deant
преди 10 години
Да, така е. Аз се консултирах с баща ми, защото по него време съм бил доста малък за да разбирам от заеми. Приемам критиката. Имало е заеми, но явно много по различни от сегашните. Аз по принцип говорех за държавни заеми, но и на времето сме получавали дотация от СССР благодарения на която сме се чувствали "много производителни". Дядо ми (твърд комунист) ако можеше да разбере в каква измама е живял 45 години, щеше да си тегли ножа сам от яд..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
74
rate up comment 2 rate down comment 1
Сините камъни
преди 10 години
Няма да имам време после , затова ще коментирам пак:"""нали този модел тотално фалира 80-те. Колкото по лимитираме държавата, толкова повече за нас хората. За жалост, докато масата мисли държавата за Бог, така ще е. """Дошло е времето да мислим, че банките са Бог. Или ни го внушават.Няма разлика струва ми се. И новият Бог определено не е милостив.Разсъждавам, не се заяждам.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
73
rate up comment 7 rate down comment 1
bgMan
преди 10 години
Хич не е ***.Предан социалист е занимаващ се с това да убеждава колко смотани са всички несвързани с идеалите на БСП и стратегическия генералски кръг "Монтерей".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
72
rate up comment 3 rate down comment 1
Сините камъни
преди 10 години
""""Хем искат да са осигурени като в комунизма, хем искат да ползват капиталистически методи като вземане на заеми""""Мога ли да уточня?По време на социализма, защото комунизъм, както казваше моят учител по история, можеше на времето да се построи само в САЩ, защото по книга, отговаряше на определението за комунизъм, та....., на времето се вземаха заеми. Лично моят беше,нека не излъжа без да искам , но 1,5 или 2% проста лихва.Ако трябва ще се разровя из документите.Някой да е чувал някоя банка днес да дава заем с проста лихва?И даването на заеми не е същността на капитализма, а на банковия империализъм./ поздрав
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
71
rate up comment 8 rate down comment 1
Сините камъни
преди 10 години
Татяна Дончева тоя път беше бетон!И аз казвам, че УВИ, Сидеров е напипал доста болни моменти и ги използва само за егото на джоба си.Явно е гледал всички филми на "Документални". ком, то си е чисто училище там, хората са му го превели, той само писка. Но не може да направи нищо, уви.Иначе, Дончева беше идеална в изказа си!Поздравявам я за това!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
70
rate up comment 7 rate down comment 1
Сините камъни
преди 10 години
"""""Очевидно е, че големите играчи от политическата Секта не искат истински власт. Станишев - защото не може и никога не е могъл да я упражнява, освен да прави пируети в Брюксел. Жал ми стана за Орешарски, който сигурно вече дълбоко съжалява, че се остави да го разкарват като панаирджийска мечка; Мечката Спасител, която повтаря едно и също: Хазната е празна, страната е на дъното. И какво ще правиш тогава, освен да послужиш като презерватива на Станишев?"""" Кеворк Кеворкян
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
69
rate up comment 14 rate down comment 1
scrooge mcduck*
преди 10 години
Е тотално сбъркано същество за кого гласува за БСП ли? или АТАКА?.Толкова си *** че направо.Последното от БОЛЕН е че били изнасяли чанти с пари, какви ли не внушения и *** клепате хората. *** по същият начин го правиш със напълно обърканите ти представи за живота. как така над 1 млн. души са гласували за ГЕРБ, а уж протести ги свалиха. А болен мозък? Ти това пропусна ли го? Такива наредени *** като теб гласуват постоянно за изедници и продажници.И това е проблем затова се извини че съществуваш, ***.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
68
rate up comment 10 rate down comment 1
STRAHO
преди 10 години
"На въпрос щом новите назначения и преструктурирания в сферата на сигурността са толкова порочни, защо ЕС и НАТО не са реагирали остро, бившава депутатка Т. Дончева отвърна: Спрете да мислите, че ЕС и НАТО са ни гувернантки. Те гледат на нас като на *** от Лом, ползват ни за пазар и работна ръка, но не ги интересува какво правим тук. Вътрешните работи са държавата са си нейни вътрешни работи.Календаре, какъв е коментара ти? :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
67
rate up comment 7 rate down comment 2
STRAHO
преди 10 години
"Т. Дончева Юристката коментира и действията на прокуратурата по делото срещу Цветанов за подслушването. Тя бе скептична, че обвинителният акт ще доведе до присъда, тъй като в него са изпозлвани рядко прилагани в практиката юридически текстове за допустителност. Нали разбирате, че няма началник, който да не може да бъде обвинен в такова нещо, поясни Дончева. Според нея обвинението срещу бившия вътрешен министър трябва да е, че е разпореждал подслушванията, като за това трябвало да се засекат маршрути, имало и хора, които биха потвърдили."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
66
rate up comment 10 rate down comment 1
STRAHO
преди 10 години
цитати : "Т. Дончева: Семейство Станишеви, *** и Монтерей наредиха кабинета Публикувана на 6 юни 2013 в 8:29 ..Уважавам Пламен Орешарски като финансист, но той прояви безхарактерност при съставянето на кабинета, като се превърна в четец на списък с министри. Позволи дори да му наложат секретарки и началници на кабинети."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още